Hoppa till huvudinnehållet

Krisen växer i Färgelanda IF – nytt bottennapp: “En rejäl missräkning”

Publicerad:
Huvudtränare Johan Niklasson.
Huvudtränare Johan Niklasson. Foto: Håkan Fredriksson

Återigen blev det förlust för Färgelanda IF när bottenkollegan Ödsmåls IK kom på besök. Färgelanda gjorde det stundtals riktigt bra men hade svackor i matchen vilket Ödsmål kunde utnyttja när de vann med 4–2 på Högalid.

– En tung förlust och det är nu sex poäng upp, säger Johan Niklasson tränare i Färgelanda.

Färgelanda IF började väldigt bra i första där spelat var bra och de skapade även något läge. Efter 13 minuters spel kunde dock gästerna utnyttja slarv i hemmalaget och tog ledningen. Efter målet blev det väldigt virrigt och laget tappade allt som man hade pratat om före matchen. Ödsmål skapar mest i resten av halvleken men 0–1 står sig till pausvilan.

Färgelanda fick en bra start på andra när Elias Gunberg efter fem minuters spel nickade in kvitteringen. Glädjen varande inte länge då Jan Johannesson gav Ödsmål ledningen efter 55 minuter.

Tre minuter senare kunde Jesper Karlsson kvittera och hoppet tändes igen för Färgelanda. Ödsmål skulle dock ta tillbaka ledningen med 27 minuter kvar att spela. Färgelanda försökte få till en kvittering men med skador och byten blev det tufft. Istället spikade Joel Halldin resultatet till 2–4 på övertid.

– Hade hoppats på revansch så en rejäl missräkning. Det gäller att jobba ännu hårdare, ta mycket löpmeter och visa ett jäklaranama för vi kändes lite bekväma. Var lite som Sverige–Österrike där Jesper Olofsson var vår Robin Olsen och väldigt bra i målet, säger Johan Niklasson.

Tuff bortamatch

Innan sommaruppehållet väntar bortamatch mot serieledande Viken på onsdag för Färgelanda och i tabellen är det sex poäng upp till Ödsmål som ligger nia.

– Vi har mycket folk på träningarna och bra attityd så det kan bara gå uppåt nu. Vi har många unga spelare där det tar ett tag för dem att komma in i seniorfotbollen men vi kan vända på det här då halva serien återstår och det gäller jobba för varandra, säger Johan Niklasson.

Matchfakta

Färgelanda IF – Ödsmåls IK 2–4 (0–1)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målskyttar: 0–1 Pezhman Sadeghpor (13), 1–1 Elias Gunberg (50), 1–2 Jan Johannesson (55), 2–2 Jesper Karlsson (58), 2–3 Joel Halldin (63), 2–4 Joel Halldin (91)

Varningar, Färgelanda: Hannes Karlsson

Ödsmål: Anton Johansson

Domare: Robert Jendmyr

Publik: 65

Artikeltaggar

Anton JohanssonBohuslänFärgelandaFärgelanda IFFotbollJesper KarlssonJesper OlofssonJohan NiklassonÖdsmåls IKÖsterrikeRobin Olsen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.