Hoppa till huvudinnehållet

Ineffektivt EFF tappade serieledningen: ”Frustrerande”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Eds FF åkte på en oväntad förlust borta mot bottenlaget IFK Strömstad.
Eds FF åkte på en oväntad förlust borta mot bottenlaget IFK Strömstad. Foto: Håkan Fredriksson

Eds FF saknade inte målchanser i bortamatchen mot IFK Strömstad men förlorade mot ett omställningsstarkt hemmalag. Segermålet kom i slutet slutminuten när gästerna flyttade upp och gick för att få med sig tre poäng.

– Frustrerande då vi hade ett stort spelövertag, men de var snabba i omställningarna och gjorde det bra, säger Viktor Johansson tränare i Ed.

Ed hade flera fina lägen första kvarten men det var Strömstad som tog ledningen på en snabb omställning efter 13 minuter. Ed hade ett stort spelövertag under den första halvleken men lyckades inte sätta dit bollen och låg under med ett mål i paus.

Viggo Johannesson gav Ed en bra start i den andra halvleken när han kvitterade efter endast dem minuters spel. Efter ett väggspel fick Viggo tillbaka bollen och kunde sätta den i mål via ett fint skott i målvakten vänstra hörn. Glädjen varade inte längre än elva minuter för Ed då Strömstad efter en hörna kunde slå in ledningsmålet.

Kvitteringsmål

Karl Martinsson tog sig runt fint på kanten när klockan stod på 68 minuter och hittade med ett bra inspel fram till Björn Hedkrok som kunde sätta dit kvitteringen till 2–2.

På slutet flyttade Ed fram för att gå för segern men då kunde Xavier Alexander Lopez efter ett inlägg sätta dit 3–2 på ett volleyskott när klockan stod på 90 minuter och Strömstad avgick med segern.

– Vi kunde lett med tre mål efter en kvart men istället får de 1–0 på sin enda målchans i den första halvleken. Blir lite panik från vår sida på slutet så det blir noll poäng när vi skulle ha vunnit matchen. Vill inte nämna någon spelare vare sig i positiv eller negativ bemärkelse, säger Viktor Johansson.

I tabellen tappade Ed serieledningen och de ligger nu på en tredje plats med två poäng upp till IF Viken som leder. För Ed återstår nu en match mot IFK Åmål hemma på onsdag innan det blir sommaruppehåll.

– Jag hoppas vi kan studsa tillbaka direkt och få med oss en seger, säger Viktor Johansson.

Matchfakta

IFK Strömstad – Eds FF 3–2 (1–0)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målskyttar: 1–0 Pape Mayoro Niang (13), 1–1 Viggo Johannesson (50), 2–1 Shqipdon Beka (61), 2–2 Björn Hedkrok (68), 3–2 Xavier Alexander Lopez (90)

Varningar, Strömstad: Dony Luis Ruiz Uriarte, Xavier Alexander Lopez

Ed: Gustav Olsson

Domare: Darbaz Hussein

Publik: 150

Artikeltaggar

BohuslänDalslandDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollIF VikenIFK StrömstadIFK ÅmålStrömstadViktor Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.