Hoppa till huvudinnehållet

Lag utesluts ur serien – tabellen räknas om: ”Det var värt ett försök”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Färgelanda IF:s B-lag utesluts ur division 6 Dalsland
Färgelanda IF:s B-lag utesluts ur division 6 Dalsland Foto: Peter Gustafsson

Mitt under pågående seriespel i division 6 Dalsland blir serien ett lag fattigare. Det handlar om Färgelanda IF:s B-lag, som efter att ha lämnat walk over för andra gången den här säsongen per automatik utesluts.

– Vi gör ett försök nästa år igen, det är helt klart målet, säger Mikael Stensson i föreningens fotbollsutskott.

Färgelanda IF:s B-lag, som i helgen lämnade walk over i matchen mot Tösse IF U, har uteslutits ur division 6 Dalsland. Det betyder att alla matcher som involverar l, inklusive de redan spelade, annulleras.

– Det är när man lämnar WO för andra gången som man utesluts enligt tävlingsbestämmelserna, säger Maria Pettersson Lans, kanslichef på Dalslands FF.

Det innebär att man räknar om tabellen. Alla lag som tagit poäng mot Färgelanda under säsongen blir av med dem.

Anledningen till lagets tuffa säsong, man hann ta en poäng på tio matcher, stavas svagt intresse, menar Mikael Stensson i föreningens fotbollsutskott.

– Vi har egentligen spelare till det, på pappret, men det är för många med vagt intresse. En del tycker att de är för bra för att spela i B-laget. Sen är det många som är med ibland. Det får man köpa, men det är svårt att få ihop det. Det krävs för mycket, tyvärr, säger han.

A-laget har det tufft

Och när A-laget har det tufft i division 4 blir det extra försiktighetsåtgärder även i B-laget.

– Vi är lite för känsliga i A-laget, vi kan inte ta med de bästa. För skadar de sig, då försvagas A-laget. Vi har de vi har helt enkelt, säger Mikael Stensson.

Men trots att man har facit i hand ångrar man inte försöket, och kommer att ta en omtag även nästa år.

– Det var värt ett försök. Med allt som gått emot oss, fem-sex spelare som varit långtidsskadade s vi fått spela med 13-14-åringar. Vi gör ett försök nästa år igen, det är helt klart målet, säger han.

Frändefors IF leder serien i överlägsen stil, medan Tösse U ligger på sjätteplats i division 6 Dalsland.

Artikeltaggar

DalslandDalslands FFFotbollFrändefors IFFärgelandaFärgelanda IFMaria Pettersson LansTösseTösse IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.