Hoppa till huvudinnehållet

Familjens sköldpadda har rymt – försvann för en vecka sedan

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwtmedia.se
Den här sköldpaddan försvann från ett villaområde i Äng Ed förra veckan och är fortfarande på rymmen.
Den här sköldpaddan försvann från ett villaområde i Äng Ed förra veckan och är fortfarande på rymmen. Foto: Privat

Eftersom Edsbon Johanna Englunds son Max, 12, är allergisk mot pälsdjur fick han en sköldpadda i stället. För en vecka sedan smet sköldpaddan Michelangelo och är fortfarande försvunnen.

– Vi blev lite förvånade, han brukar inte göra så, säger hon.

Familjen bor i ett villaområde i Äng Ed. Det var på onsdagen förra veckan som sköldpaddan hade vistats i sin utebur på tomten och när familjen skulle ta in den för kvällen var den borta.

– Vi tror att han har lyckats gräva sig ur buren. Vi blev lite förvånade, han brukar inte göra så, säger Johanna Englund.

Sköldpaddan, som heter Michelangelo efter en viss tecknad sköldpadda och är av arten rysk stäppsköldpadda, är inte så stor, bara 15 centimeter över ryggen, och inte så lätt att upptäcka.

– Vi bor i ett villaområde med stora gräsmattor och ingen har sett något. Han kan ha gått under något och grävt sig ner, så kan de också göra, säger Johanna Englund.

Delat ut flyers

Familjen har varit ute och delat ut flyers med bild på sköldpaddan och budskap att den som eventuellt har sett sköldpaddan ska kontakta Johanna Englund. Förlusten har också anmälts till polisen.

– Vår son Max är allergisk mot pälsdjur så vi fick lämna bort vår hund. Han fick en sköldpadda i stället, och så rymmer den. Det är lite ledsamt. Om någon ser sköldpaddan är det bara att lyfta upp den och lämna den till oss, den är inte farlig, säger Johanna Englund.

Ironiskt nog har Michelangelo vissa likhetsdrag med en vovve.

– Han lyssnar faktiskt när vi ropar och kommer. Han är som en liten hund, säger hon.

Artikeltaggar

Djur och naturHusdjurMänskligt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.