Hoppa till huvudinnehållet

Mållöst när Färgelanda IF tog poäng i ångestmötet: ”Kanske rättvist”

Publicerad:
Färgelanda IF behövde en seger, men fick en poäng mot Strömstad.
Färgelanda IF behövde en seger, men fick en poäng mot Strömstad. Foto: Håkan Fredriksson

Det blev 0–0 när bottenkonkurrenterna Färgelanda IF och IFK Strömstad möttes på Strömsvallen i lördags. Färgelanda hade behövt en seger och skapade mest målchanser men lyckades inte utnyttja dem tillräckligt bra.

– Vi skapade mer och är spelmässigt bättre men kanske ändå ganska rättvist med oavgjort, säger Färgelandatränaren Johan Niklasson.

Hemmalaget Strömstad började bäst men utan att skapa några större målchanser. Färgelanda kom till några bra lägen och hade en boll inne i slutet av halvleken men det blev bortdömt på grund av offside. I slutminuten hade Strömstad en nick på mål men Jesper Olofsson räddade bra och det var mållöst i paus.

Färgelanda började riktigt starkt i andra och Filip Isbrand Fransson fick ett friläge efter 51 minuter men fick inte till avslutet. Färgelanda fortsatte att skapa med skott tätt utanför och ett friläge från Jesper Karlsson utan att få in bollen. Med fyra minuter kvar att spela fick Strömstad ett friläge men Jesper Olofsson räddade. Minuten senare fick Färgelanda keepern en frispark mot sig och gjorde en suverän räddning vilket gjorde att matchen slutade 0–0.

– Värmen gör att spelet inte är så bra men vi kommer till flera avslut i boxen men kvalitén på dem måste bli bättre. Jag är dock väldigt nöjd med inställningen och många spelare som är bra idag, säger Johan Niklasson.

Färgelanda hade behövt en seger och eftersom IFK Åmål vann så ligger Färgelanda nästjumbo med bara Strömstad efter sig. För Färgelanda väntar nu en viktig hemmamatch på onsdag när Ödsmål som ligger tre poäng före i tabellen kommer på besök.

Vad säger du om tabelläget?

– Det var tufft första året i fyran när jag tränade Ed också så jag är tror det kommer bli bättre allt eftersom. Det är glädjande att Kevin Abrahamsson som varit skadad nu är tillbaka, säger Johan Niklasson.

IFK Strömstad – Färgelanda IF 0–0 (0–0)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Varningar, Strömstad: Nuri Aslan, Kristoffer Tingelholm

Domare: Kristopher Skoogh

Publik: 63

Artikeltaggar

BohuslänFärgelandaFärgelanda IFFotbollIFK ÅmålIFK StrömstadJesper KarlssonJesper OlofssonJohan NiklassonStrömstad

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.