Hoppa till huvudinnehållet

”Loppe” hattrickhjälte i derbyt – Bengtsfors IF tog tung seger

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Bengtsforsderby i Bäckefors. Leopold Magnusson Ek gjorde ett äkta hattrick för Bengtsfors på 16 minuter i den andra halvleken
Bengtsforsderby i Bäckefors. Leopold Magnusson Ek gjorde ett äkta hattrick för Bengtsfors på 16 minuter i den andra halvleken Foto: Pontus Nordwall

Trots en drömstart med ledningsmål direkt kunde inte Bäckefors få med sig några poäng i derbymatchen mot Bengtsfors utan förlorade med 1–4. Matchhjältar för Bengtsfors var tremålsskytten Leopold Magnusson Ek och Noel Mattsson som spelade fram till alla hans tre mål.

– Att jag skulle göra tre mål skulle man inte kunna tro men tre bra assist från Noel också, säger Leopold Magnusson Ek.

Arvid Svensson i Bengtsfors och Pontus Johannesson kämpar om bollen
Arvid Svensson i Bengtsfors och Pontus Johannesson kämpar om bollen Foto: Pontus Nordwall

Matchen vara bara två minuter gammal när Bäckefors Johan Jensen satte dit 1–0. Hemmalaget kändes piggast i inledningen men slarvade lite i sista tredjedelen. Noel Matsson var hela tiden på språng och gjorde det tufft för hemmalagets backlinje. Bengtsfors hade två gånger möjligheter att göra mål när Bäckefors målvakt Linus Edman kom ut lite fel men lyckades inte sätta dit bollen. Det vare annars mycket kamp och klagande på domaren. Pontus Johannesson och Kristoffer Jansson hade två fina lägen för Bäckefors men halvleken slutade 1–0.

Bäckefors började bäst men Bengtsfors kom mer allt eftersom och det kunde definitivt blivit fler mål.

Bäckefors fick en drömstart i derbyt när Johan jensen gjorde ledningnsmålet efter två minuter.
Bäckefors fick en drömstart i derbyt när Johan jensen gjorde ledningnsmålet efter två minuter. Foto: Pontus Nordwall

Äkta hattrick

Bengtsfors fick en drömstart på den andra halvleken när de från minut 50 till 66 gjorde tre raka mål alla signerade Leopold Magnusson Ek. Första målet var i princip öppet mål efter passning från Noel Mattsson. Andra målet till 1–2 var en nick och vid det tredje målet löpte Magnusson Ek igenom och satte säkert i mål. Innan 1–3 målet hade Bäckefors Pontus Johannesson haft ett friläge men utan att få dit bollen. Med mindre än 20 minuter kvar att spela fick Bäckefors in ett reduceringsmål till 2–3 med den assisterade domaren vinkade för offside. Ett mycket tveksamt domslut och ett mål för hemmalaget där kanske kunde gjorde det spännande på slutet. Det blev stora protester från hemmalaget men förgäves. Bäckefors försökte pressa på i slutet men öppnade då upp sig och Bengtsfors satte istället 1–4 som blev slutresultatet.

Bengtsforsderby i Bäckefors. Noel Mattsson stod för tre assist och var nog Bengtsfors bästa spelare
Bengtsforsderby i Bäckefors. Noel Mattsson stod för tre assist och var nog Bengtsfors bästa spelare Foto: Pontus Nordwall

Båda lagen skapade en del men det var Noel Mattsson och Leopold Magnusson Ek som var anledningen till att Bengtsfors vann. I Bäckefors skall nämnas Sebastian Johansson i mittförsvaret.

– Skönt med tre poäng och bra jobb av hela laget. Vi behövde verkligen poängen då vi förlorat med enstaka mål tidigare, säger Magnusson Ek.

I Bäckefors IF är det fortsatt tungt med sex raka matcher utan poäng.

– Vi är med bra i första halvleken men som tappar i andra precis som vi gjort i de andra matcherna. Vi trodde vändningen skulle komma nu men och där vi ligger måste vi sätta lägena. Vi behöver en vändning nu och behöver vinna de två matcher som återstår innan sommaruppehållet, säger Pontus Johannesson i Bäckefors.

I tabellen ligger Bäckefors åtta och Bengtsfors femma.

Bengtsforsderby i Bäckefors. Bäckefors Johan Jensen och Bengtsfors Roko Mandic.
Bengtsforsderby i Bäckefors. Bäckefors Johan Jensen och Bengtsfors Roko Mandic. Foto: Pontus Nordwall

Matchfakta

Bäckefors IF – Bengtsfors IF 1–4 (1–0)

Division 5 Dalsland

Målskyttar: 1–0 Johan Jensen (2), 1–1 Leopold Magnusson Ek (50), 1–2 Leopold Magnusson Ek (55), 1–3 Leopold Magnusson Ek (66), 1–4 Oscar Enarsson

Varningar, Bäckefors: Pablo Caicedo Lopes, Sebastian Johansson, Johan Jensen, Samuel Hesselroth, Filip Björk (ass. Tränare)

Bengtsfors: Erik Fredriksson, Filip Johansson

Utvisning, Bäckefors: Filip Björk (ass. Tränare)

Domare: Sef Nikqi

Publik: 80

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFBäckeforsBäckefors IFDivision 5 DalslandErik FredrikssonFilip BjörkFotbollOscar EnarssonPontus JohannessonSebastian Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.