Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö IK vann övertygande trots dålig insats – nu i ensam serieledning

Publicerad:
Mahmoud Hamed gjorde två mål i 5–0-segern.
Mahmoud Hamed gjorde två mål i 5–0-segern. Foto: Johan Lindahl

Det bjöds inte på något skönspel när Ellenö spelade borta mot Melleruds U-lag. Trots att insatsen inte var bra och flera startspelare saknades tog man en komfortabel seger mot ett ungt Melleruds lag med 5–0 och gjorde flera fina mål.

– Det var säsongens sämsta insats men vi gjorde vårt jobb och tog tre poäng, säger tränaren Christian Hultberg.

Det var inget vidare spel inledningsvis men det som skapades stod gästerna för. Efter 37 minuters spel kom ledningsmålet för Ellenö då Mahmoud Hamed på volley slog in bollen efter en fin hörna. Det kunde blivit fler mål men Ellenö IK var endast i ledningen med ett mål i paus.

Efter 64 minuters spel kunde Ellenö gjort mål flera gånger om där bland annat bollen tog i ribban men innan Mahmoud Hamed kunde slå in den. Kreshnik Bytyqi kunde sedan säkert slå in en straff till 3–0. Ellenö IK gjorde sedan ytterligare två mål och vann matchen med 5–0.

– Det kändes redan före att spelarna inte var påkopplade då det redan snackades om Håfreströmsmatchen på onsdag, så jag var lite orolig men vi mötte ett ungt pojklag så vi kunde ta segern, säger tränaren Christian Hultberg.

Seriefinal

För Ellenö väntar seriefinal mot Håfreströms IF på onsdag som också gått väldigt bra i serien, men kryssade mot Tösse senast och ligger nu två poäng bakom.

– Vi saknade många startspelare nu men mot Håfreström ser det ut som att alla kan vara med och då blir det tufft att ta ut en startelva. Det blir knallhårt men som spelare var det sådana här matcher man ville spela. Det är små marginaler och gäller att ha lite flyt. Vi har en grym bänk med flera som kan komma in och avgöra, säger Christian Hultberg.

Matchfakta

Melleruds IF U – Ellenö IK 0–5 (0–1)

Målskyttar: 0–1 Mahmoud Hamed (37), 0–2 Mahmoud Hamed (64), 0–3 Kreshnik Bytyqi (70), 0–4 Tobias Claesson (77), 0–5 Ara Ismail (79)

Varningar, Mellerud U: Elias Mabäcker, Joel Olsson

Ellenö: Ismail Fazlija, Abdullah Almayah, Dawoud Mourad

Domare: Darbaz Hussein

Publik: 15

Artikeltaggar

Division 5 DalslandEllenöEllenö IKFotbollMellerud

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.