Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors IF tappade ledningen: ”Inte alls lika bra”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Josefin Fredriksson gav Bengtsfors ledningen innan man föll med 2–3.
Josefin Fredriksson gav Bengtsfors ledningen innan man föll med 2–3. Foto: Pontus Nordwall

Bengtsfors hamnade i underläge i bortamatchen mot Kroppefjäll och hade svårt att komma igenom hemmalagets försvar. Närmare än en 3–2 reducering kom laget inte och de fick åka hem utan några poäng med sig i bagaget.

– En svängig match där Kroppefjäll var bättre än oss på att göra mål, säger Markus Hultfeldt tränare i Bengtsfors.

Bengtsfors tog ledningen efter ett fint anfall i minut 31 där Joline Carlsson hittade in till Josefin Fredriksson som satte bollen i mål. Minuten senare kvitterade Tilde Oksjö Söderqvist på ett fint avslut i krysset. Precis innan pausvilan kunde Kosovare Sadiki nicka in ledningsmålet för Kroppefjäll.

Kroppefjäll fick en bra start på den andra halvleken när de omgående ökade på till 3–1 genom ett långskott som gick in i bortre hörnet. Ett bra försvarsspel från Kroppefjäll gjorde det svårt för Bengtsfors att ta sig igenom men de kunde dock reducera till 3–2 genom Hanna Utter efter en hörna när 19 minuter återstod. Närmare än så här kom inte Bengtsfors och de fick åka hem utan poäng.

– Spelet var så där och inte alls lika bra som mot senast mot IF Viken U-lag. Vi måste också hitta nycklar mot ett bra försvar så anfallsspelet är något vi måste träna på inför höstsäsongen, säger Markus Hultfeldt.

I tabellen för division fyra Dalsland hittar vi Bengtsfors trea och lagets nästa match är finalen i DM mot IF Viken.

Matchfakta

Kroppefjälls IF – Bengtsfors IF IF 3–2 (2–1)

Division 4 Dalsland

Målskyttar: 0–1 Josefin Fredriksson (31), 1–1 Tilde Oksjö Söderqvist (32), 2–1 Kosovare Sadiki (45), 3–1 Tilde Oksjö Söderqvist (46), 3–2 Hanna Utter (71)

Domare: Sef Nikqi

Publik: 30

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDalslandDivision 4 DalslandFotbollIF VikenKroppefjällMarkus Hultfeldt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.