Hoppa till huvudinnehållet

Larm om drunkning vid camping – kvinna till sjukhus i helikopter

Publicerad:
Reporter Ulrica Andersson
Ulrica Andersson
ulrica.andersson@nwt.se
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Ambulanshelikoptern tog med en kvinna till sjukhus.
Ambulanshelikoptern tog med en kvinna till sjukhus. Foto: Peter Bäcker

Ett stort räddningspådrag larmades vid 20.30-tiden till en campingplats utanför Billingsfors med anledning av ett larm om drunkning.

– En kvinna i 70-årsåldern är förd till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Räddningstjänst, ambulans, ambulanshelikopter och polis larmades ut till campingen, som ligger strax söder om Billingsfors.

– En person har varit i vattnet men är nu uppe, sa Ola Nilsson, teamledare på SOS alarm vid 20.45.

Polis var vid 21.15 på plats vid campingen, likaså ambulanshelikoptern.

– Vi är där och bistår i räddningsinsatsen. Sen ska vi se om någon har sett händelseförloppet, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Kvinnan som togs upp ur vattnet har förts till sjukhus, NÄL, med ambulanshelikopter. Övriga ambulanser och räddningstjänst har därefter lämnat platsen.

Skadeläget för kvinnan var på lördagskvällen kritiskt och hon blev då inlagd för fortsatt vård, enligt NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Artikeltaggar

BillingsforsDrunkningOla NilssonOlyckor och katastrofer

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.