Hoppa till huvudinnehållet

Noel bar Bengtsfors IF till efterlängtad seger: ”Fantastiskt skönt”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Noel Mattsson bar sitt lag till seger med två mål och en fixad straff.
Noel Mattsson bar sitt lag till seger med två mål och en fixad straff. Foto: Pontus Nordwall

Efter fyra raka förluster tog Bengtsfors IF en efterlängtad trea, och Noel Mattsson låg bakom samtliga mål när Eds U-lag besegrades med 3–0 på hemmaplan. 24-åringen har gjort sju mål – mer än hälften av lagets 13.

– Det är kul att känna press på sig själv, säger 24-åringen.

I seriens andra omgång kunde Bengtsfors IF vinna hemma mot Melleruds U-lag. Sedan dess har det blivit noll poäng.

Men på måndagskvällen hemma mot Eds U-lag fick man känna på segerns sötma igen.

Efter en mållös första halvlek spräcktes målnollan strax före timmen var spelad. En hörna nickades fram till Arvid Svensson utanför straffområdet. Han skott blockades men returen satte Noel Mattsson i mål.

Fixade straffen

Mattsson låg även bakom 2–0-målet då han revs ner på väg in i straffområdet från högerkanten. Straffen satte Mattias Gustavsson säkert i mål.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid kunde Bengtsfors IF punktera matchen med kvällens snyggaste mål. Efter en Edsfrispark kunde hemmalaget ställa om och genom norske nyförvärvet Eirik Kaldheim som framspelare till, återigen, Noel Mattsson som kyligt kunde chippa bollen över Alvin Martinsson i Edsmålet till 3–0, hans sjunde för säsongen.

– Det är fantastiskt skönt att vinna igen och skönt att bryta en dålig trend. Det är en speciell rivalitet mellan Bengtsfors och Ed, även om det är deras U-lag. Det är lika roligt att spela den matchen och de tror jag de tycker också. Nu hoppas vi att det vänder, säger han.

Bär sitt lag

24-åringen fullkomligen bär sitt lag och har gjort mer än hälften av målen så här långt. En uppgift han njuter av.

– Det är väldigt kul att jag kan få möjligheten att göra så mycket mål. Mina lagkamrater och ledare litar på att jag gör det och att får mig att känna att jag är viktig, men det är samtidigt ett väldigt stort ansvar. När man förlorar klandrar man sig själv, att man inte gjorde fler mål. Men det är kul att känna pressen på sig själv, säger Noel Mattsson.

I och med segern släpar sig BIF uppåt i tabellen, till sjätte plats. På lördag drabbar man samman med Bäckefors IF, två kommunrivaler som nu ligger på samma poäng, sex stycken, och som båda är i stort behov av segrar.

– De kommer helt klart vilja slå oss, som många andra lag. Man känner många i laget, de har några spelare som varit hos oss och även ledare, så det blir en extra tändvätska. Vi kommer göra allt för att slå dem, säger han.

Matchfakta

Bengtsfors IF–Eds FF U 3–0

Division 5 Dalsland

Målen: 1–0 Noel Mattsson (59), 2–0 Mattias Gustavsson, straff (71), 3–0 Noel Mattsson (86)

Varningar, Bengtsfors: Noel Mattsson, Simon Johansson, Kenny Lindh, Leo Josefsson

Ed: Björn Hedkrok, Robin Ferdinandsson

Domare: Arvid Larsson

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFBäckefors IFDivision 5 DalslandEdFotbollMellerudSimon Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.