Hoppa till huvudinnehållet

Gräsklippare och röjsågar stals vid inbrott: ”Var väl ett beställningsjobb”

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwtmedia.se
Fotbollsklubben Ärtemarks IF drabbades av ett inbrott natten mot onsdagen.
Fotbollsklubben Ärtemarks IF drabbades av ett inbrott natten mot onsdagen. Foto: Ove Rydh

Natten mot onsdagen drabbades Ärtemarks IF av ett inbrott. Utrustning för närmare 180 000 kronor stals.

Inbrottet skedde vid klubbens hemmaplan Klockerudsvallen i Ärtemark i Bengtsfors kommun. Någon gång mellan klockan 01 och 02 på natten drabbades klubben av stölden.

– Vi var där till 21.30 i går. Det var en hund som skällde, som gjorde att det upptäcktes. Det är allt vi vet, säger klubbens ordförande Sven-Ove Antonsson.

Vid inbrottet kom tjuvarna över en åkgräsklippare och två röjsågar. Värdet för den stulna utrustningen är runt 180 000 kronor enligt Sven-Ove Antonsson, som är väldigt arg.

– Fick jag tag i tjuvarna vet jag inte vad jag skulle göra. Det var väl ett beställningsjobb. Lås och bom är för snällt folk, inte tjuvar och banditer, säger han irriterat.

Sven-Ove Antonsson, ordförande i Ärtemarks IF, berättar att klubben blev av med utrustning på närmare 180 000 kronor vid inbrottet.
Sven-Ove Antonsson, ordförande i Ärtemarks IF, berättar att klubben blev av med utrustning på närmare 180 000 kronor vid inbrottet. Foto: Tommy Löfgren

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBrott, lag och rättFotbollInbrottKlockerudsvallenStölderÄrtemarkÄrtemarks IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.