Hoppa till huvudinnehållet

Sofia tog SM-guld i bowling: ”Så klart är det jättestort”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Sofia Martinsson (mitten) tog SM-guld i Skövde.
Sofia Martinsson (mitten) tog SM-guld i Skövde. Foto: Swebowl

I fredags inleddes finalspelet i individuella bowling-SM. Totalt korades tretton svenska mästare i olika klasser under helgen. En av dem var Sofia Martinsson från Edsbowlarna.

– Jag har nog inte riktigt förstått det än, men det känns roligt, säger hon.

På Nöjesarenan i Skövde delades 39 medaljer ut i 13 klasser under individuella SM i bowling under helgen som gick.

I B-klassen för damer 31–40 år stod Sofia Martinsson från Edsbowlarna som svensk mästare med totalt 1575 poäng, 94 fler än tvåan Hanna Hillman från BK Prime Sthlm och 150 fler än trean Elsa Mattsson från Trolle BK.

– Jag har nog inte riktigt förstått det än, men det känns roligt att vara svensk mästarinna. Jag har aldrig tagit SM-guld i någon sport tidigare, så det klart det är jättestort, säger hon.

I kvalet gick hon in som fyra. Målet inför finalen var att ligga bland de fyra främsta av de åtta finalisterna.

– När vi åkte upp var jag jättenervös, men jag tänkte att jag ville ligga kvar på topp fyra, det var mitt mål. Men sen när vi väl började värma upp kändes det väldigt bra från första slaget och sen rullade det på, säger Sofia Martinsson.

Alida Molander från Ed, elitspelare i X-Calibur, agerade coach åt Sofia Martinsson, men hon spelade också själv i A-klassen för damer 22–30 år. Hon tog sig till final, men där blev hon bara sjua. I elit-SM, som också avgjordes i helgen, blev hon elva.

Simon Östberg, lagledare i Edsbowlarna, blev femma i A-klassen för herrar 31–40 år.

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingMedaljerNöjesarenanSkövdeStockholm

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.