Hoppa till huvudinnehållet

Sandén lämnar lanthandeln – tidigare anställd tar över

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Anders Sandén slutar som lanthandlare i Fengersfors.
Anders Sandén slutar som lanthandlare i Fengersfors. Foto: Jan Lorentsson

Efter två och ett halvt år som ägare till Fengersfors Fröskogs lanthandel tackar Anders Sandén för sig. Rörelsen tas över av tidigare anställda Debs Lyons.

Det var något av en nyhetsbomb när Anders Sandén offentliggjorde att han köpt Fengersfors Fröskogs lanthandel, även om han tidigare sagt sig vara sugen på att axla motsvarande roll i hemorten Gustavsfors.

Nu blev han istället kvar i Åmåls kommun, där den politiska majoriteten bara månader tidigare hade sparkat honom från jobbet som kommundirektör.

Lanthandeln var dessutom på ruinens brant vid övertagandet. Men under de två och ett halvt år som gått sedan dess har verksamheten stegvis blommat ut till en bred, modern, serviceinrättning.

Flera stora investeringar

– Vi satsade stort på att vända utvecklingen – och lyckades! skriver Anders Sandén i den Facebooktext där han berättar om sitt beslut att överlåta butiken till Debs Lyons.

Bland satsningarna märks framförallt byte av kylar och frysar samt inköp av kylbil för utkörning av varor.

Lanthandeln har också under resans gång blivit ombud åt Postnord, Bring, DHL, Schenker, Apoteket, Svenska Spel och Systembolaget.

– Mest stolt är jag dock över att jag utsågs till årets fengersforsare 2022. Vilken ära! skriver Anders Sandén och riktar ett stort tack till lokalborna för hur de tagit emot honom.

Tillträdande ägaren Debs Lyon jobbar sedan tidigare i butiken, där hon framgent kommer att ha Maya Saarinen som kollega.

För att fira ägarbytet bjuds det på fika i lanthandeln på lördagen.

Vad Anders Sandén ska göra nu återstår att se, men nyligen blev han ordinarie ledamot i krisande fastighetsbolaget Bengtsforshus.

Debs Lyons tar över verksamheten.
Debs Lyons tar över verksamheten. Foto: Elinor Thuresson

Artikeltaggar

Anders SandénButikerDHLFengersforsFröskogHandelPostnordSchenkerSvenska spelSystembolaget

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.