Hoppa till huvudinnehållet

Är inte vårdpersonalen mer värd?

Publicerad:
Skribenten ifrågasätter om inte vårdpersonalen i Dals-Eds kommun förtjänar mer för att skjuta på sina semesterveckor. Genrebild.
Skribenten ifrågasätter om inte vårdpersonalen i Dals-Eds kommun förtjänar mer för att skjuta på sina semesterveckor. Genrebild. Foto: Kallestad

Dals-Eds kommun erbjuder den stackars personal de har ynkliga 7 000 kronor per vecka för att de ska skjuta på sina semesterveckor. Och så ska det dras skatt på det också, vilket innebär att de inte kommer att tjäna så mycket på det.

Andra kommunanställda får över 10 000 kronor, i Norrbotten var det nyligen 100 000 kronor.

Är inte vårdpersonalen i Ed mer värd?

Borde de inte få ett bättre erbjudande? Det är ett stort hån för personalen som behöver skjuta på sina veckor. Det är också bara två veckor kvar och viss personal har ännu inte fått reda på om de får semester.

Sänk lönen på höginkomsttagare som sitter på ett kontor och ge lite uppskattning för den stackars personal som går på knäna och jobbar häcken av sig istället.

Anonym

Artikeltaggar

ArbeteDals-Eds kommunLönerNorrbottenSemesterSkatter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.