Hoppa till huvudinnehållet

Här kan du fira Nationaldagen

Publicerad:
Förra årets nationaldagsfirande lockade många besökare till Baldersnäs och på tisdag är det dags igen.
Förra årets nationaldagsfirande lockade många besökare till Baldersnäs och på tisdag är det dags igen. Foto: Nellie Erlandsson

Baldersnäs är en av flera platser i vårt område som Sveriges Nationaldag firas traditionsenligt på. Där välkomnas också nya medborgare i kommunen och det kommer att gå gratis bussar dit.

Årets tal till nationen kommer att hållas av Victor Estby, Bokdagar i Dalsland och kommunfullmäktiges ordförande Jan Leander hälsar årets nya medborgare välkomna. Halmstråket, Bengtsfors Musikkår, delar av Bengtsfors Folkdansgille och Edsbygdens Folkdanslag kommer att medverka och det blir ponnyridning i parken.

I Dals-Ed firar man nationaldagen med en kortege med musikkåren till Terassparken. Från scenen kommer riksdagsledamot Ann Sofie Alm (m) att tala och priset Årets Edare ska delas ut. Dessutom är det premiär för en lokal variant av Masked Singer som Dalslänningen tidigare berättat om.

Vid Stigens Herrgård kommer Färgelandas nationaldagsfirande att ske. Det blir flaggparad och högtidstal av kommunikationsstrateg Lars Sergård. Både Lionspris och folkhälsopris ska delas ut och det blir musikunderhållning

Artikeltaggar

BaldersnäsBengtsforsDalslandDalslänningenJan LeanderNationaldagenNöje/KulturVictor Estby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.