Hoppa till huvudinnehållet

Full pott för Bengtsfors MC – två dubbelsegrar: ”Perfekt start”

Publicerad:
Tobias Svanberg på väg mot dubbelseger i premiären.
Tobias Svanberg på väg mot dubbelseger i premiären. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Riksmästerskapet i Historisk Racing arrangerade årets första tävling på Kinnekulle Ring. Bengtsfors MotorClub hade två förare med i tävlingen och båda tog varsin dubbelseger.

– En perfekt start på säsongen, säger Tobias Svanberg, segrare i 1000cc-cupen.

Tobias Svanberg kör i 1000cc-cupen för standardbilar före 1965 i kategori E med sin Austin A35. Tobias var mycket taggad inför start.

– Jag kom tvåa i cupen i fjol och i år är målet att vinna, sa han.

Tobias var dock lite bekymrad efter första testet då han inte körde snabbt nog, men till kvalet hade han hittat farten och han var snabbast i sin klass. I starten av första racet tappade han en placering och fick sedan ligga och jaga halva racet innan han lyckades ta ledningen och sedan vinna heatet. I andra heatet tog han ledningen från start och drog sedan ifrån konkurrenterna och vann.

– Det var en perfekt start på årets säsong, säger Tobias Svanberg.

Anders Berger körde i klassen Standardbilar från 1972-1990 med sin Ford Escort RS 1600, men det var färre bilar än vanligt varför hans heat slogs ihop med standardbilarna mellan 1966-1971 och därmed blev det helgens största heat med 23 bilar på startlinjen. Det spelade ingen roll att det var fler klasser än vanligt. Anders tog pole och vann båda racen i övertygande stil.

Anders Berger tog starten från pole i helgens största heat för Standardvagnar 1966-1990.
Anders Berger tog starten från pole i helgens största heat för Standardvagnar 1966-1990. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Nästa tävling på det historiska programmet är årets största tävling – Velodromloppet Historic Grand Prix, som körs på Gelleråsen Arena i Karlskoga helgen före midsommar. Då kommer det 200 bilar till start.

Artikeltaggar

Anders BergerBengtsfors MCGelleråsen ArenaGrand PrixKarlskogaKinnekulleMotorsportPremiärerRacing

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.