Hoppa till huvudinnehållet

Många hjälpte till att söka efter försvunnen man – inga fynd

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Cirka 60 personer deltog under tisdagskvällens bilsök i och runt Ed.
Cirka 60 personer deltog under tisdagskvällens bilsök i och runt Ed. Foto: Erik Zienau

Allmänhetens intresse för att hjälpa till när Missing people på tisdagskvällen arrangerade ett bilsök efter den 43-åring som sedan i lördags är anmäld försvunnen var stort.

Men trots att cirka 60 personer sökte över ett stort område runt Ed gjordes inga fynd.

Missing people gick under tisdagseftermiddagen ut med uppgifterna om att de under kvällen skulle inleda ett bilsök efter den 43-åriga man som i lördags försvann från Ed på sin fyrhjuling.

Mannen ska senast ha setts under lördagen vid Knä sjö, utanför Bäckefors.

Anneli Olsson är verksamhetsledare vid Missing people Fyrbodal.

– Det gick väldigt bra i den meningen att det var många personer som dök upp. Det var 53 sökare plus vi från Missing people så det var cirka 60 personer som under tisdagskvällen deltog i bilsöket. Det brukar i regel vara svårt att få ihop folk till just bilsök, vi hade inte alls räknat med det stora intresset, säger hon och tillägger att de sökte över ett stort område.

Pingstkyrkan i Ed fungerade som samlingsplats under tisdagskvällen. ”Det fungerade väldigt bra. De ställde upp med personal som serverade fika”, säger Anneli Olsson.
Pingstkyrkan i Ed fungerade som samlingsplats under tisdagskvällen. ”Det fungerade väldigt bra. De ställde upp med personal som serverade fika”, säger Anneli Olsson. Foto: Erik Zienau

– Vi utgick från Ed och sökte mot norska gränsen och ner mot Bäckefors. Sista bilen kom in vid halv elva på kvällen.

Dock gjordes inga fynd.

Missing people kommer under onsdagen att avvakta för att se om det kommer in fler tips eller iakttagelser.

– Det finns oändligt med vägar i Dalsland. Vi behöver nån riktning eller område att gå på. Om vi får in tips eller om fyrhjulingen hittas inleder vi fler sök, säger Anneli Olsson.

Polisen var inkopplad i sökarbetet under söndagen men meddelade under tisdagen att de avslutar med anledning av de inte har något bestämt område att leta i.

Tips till polisen kan ringas in på 114 14. Även Missing people tar emot tips och iakttagelser på telefonnummer 031-760 30 60.

Läs också

Artikeltaggar

BäckeforsDalslandEdFikaFörsvunna personerKnä sjöSamhälle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.