Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget: Vill bygga skyttecenter – för 20 miljoner kronor

Publicerad:
Ett skyttecenter kan bli aktuellt i Bengtsfors kommun. Arkivbild. Foto: Peter Gustafsson

Det kan bli ett skyttecenter i Bengtsfors. Socialdemokraterna har föreslagit att en modern skytteanläggning ska byggas i kommunen – och att prislappen kan landa på drygt 20 miljoner kronor.

”För att framtidssäkra skyttesporten inom vår kommun skulle en etablering av ett skyttecenter vara betydelsefullt. En modern anläggning där man även kan förvara vapen på ett säkert sätt är önskvärt. För att förlänga säsongen bör även en inomhushall för skytte övervägas”, skriver Per Eriksson i sin motion.

Per Eriksson (S).
Per Eriksson (S). Foto: Conny Hultgren

En analys har därefter gjorts av samhällsbyggnadsenheten. Tjänstemännen har kommit fram till att en ny inomhushall med 25- och 50-metersbana samt en separat ny byggnad för luftskytte och samlingslokal skulle kosta kosta totalt 20,4 miljoner kronor.

”Billigare alternativ”

När ärendet var uppe till diskussion på det senaste kommunfullmäktigemötet menade kommunstyrelsens ordförande, Stig Bertilsson (M), att det skulle finnas billigare alternativ för detta.

Stig Bertilsson (M).
Stig Bertilsson (M). Foto: Conny Hultgren

– Om kommunen ska gå in med finansiering här så ska verksamheten i första hand vända sig till ungdomar. Men det blir i så fall inga 20 miljoner det handlar om som motionssvaret landar i. Jag är övertygad om att vi kan finna en lösning till en helt annat kostnad, sa Stig Bertilsson.

Kommunfullmäktiges beslut blev att ge förvaltningen i uppdrag att föra en diskussion med de olika skytteföreningarna för att höra vilka önskemål de har i frågan.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBeslutFörvaltningKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMotionerPer ErikssonPolitikStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.