Hoppa till huvudinnehållet

Stor kultur- och fritidshelg firas: ”Hoppas på festivalstämning”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
På lördag firas Kulturskolans dag som är en del i en tre dagar lång kultur- och fritidshelg. På bilden syns en del i förberedelserna på Kulturskolan. Från vänster eleverna Vera Edvardsson, Molly Berg Odbrant, Elvira Jonasson och Nova Fäldt som bland annat kommer att sjunga låtar av Elton John och Ted Gärdestad.
På lördag firas Kulturskolans dag som är en del i en tre dagar lång kultur- och fritidshelg. På bilden syns en del i förberedelserna på Kulturskolan. Från vänster eleverna Vera Edvardsson, Molly Berg Odbrant, Elvira Jonasson och Nova Fäldt som bland annat kommer att sjunga låtar av Elton John och Ted Gärdestad. Foto: Pernilla Bogö Bryntesson

Nu under pingsthelgen är det dags för årets största satsning för Bengtsfors kommuns kultur- och fritidsenhet. Dessutom firas Kulturskolans dag.

– Vi hoppas på gynnsamt väder och god festivalstämning, säger Pernilla Bogö Bryntesson, samordnare för Kulturskolan.

Aktiviteterna börjar på fredag kväll. Aftonen är vikt åt Fritidsgården som inbjuder till en kväll för ungdomar med utomhusaktiviteter och korvgrillning på Sågudden.

På lördag är det sedan dags för firandet av Kulturskolans dag.

Ett firande som startar i Centralparken, där lärarna Katja Rasila, David Norlin, Stefan Halvordsson, Jonathan Bryntesson, Lars Wallin, Linus Axelsson och Pernilla Bogö Bryntesson kommer rigga en festivalscen för sina elever. Därifrån kommer det sedan att bjudas på uppträdanden under fem timmars tid från förmiddagen till eftermiddagen.

Dans och graffiti

Kulturskolans äldsta dansare, under ledning av Tove Amnehagen, visar dels upp en ny dans, som de ska tävla med i Partille Dance Challenge, och dels visar de och mellanstadiets dansare upp danser från sin musikal, som de framförde på Odéon i april.

I Centralparken kommer det även att finnas möjlighet för barn och ungdomar att gratis prova på graffiti med Daniel Larsson och konsthantverk i smide och trähantverk tillsammans med Jessica Fleetwood och Elin Guldåker.

Emelie Rygfelt Wilander ska ha ett pysseltält där barn och ungdomar kommer att kunna göra sina egna supermantlar.

På kvällen serveras fika på Café Strömmen och därefter håller deltagare från Kulturskolan en avslutande mer akustisk konsertdel i Stenhallen.

Föreningarnas dag

Under den avslutade dagen på söndag är det föreningarnas dag på Långevi.

Bengtsfors ridklubb har ponnyridning och käpphästkapplöpning. Scouterna lär ut hur man täljer. Räddningstjänstens brandbilar finns på plats. Varpaklubben Kulan har dart, beachvolleyboll och hästskokastning. Nöjesbolaget har hinderbana och ansiktsmålning. Det blir zumba. Ritas bakluckeloppis finns på plats. Bengtsfors IF grillar hamburgare och säljer fika. Även Bengtsfors Gymnastikklubb, Fritidslånet och Bengtsfors IF/Billingsfors IK fotboll finns på plats och Bengtsfors Musikkår spelar och marscherar.

På lördag firas Kulturskolans dag som är en del i en tre dagar lång kultur- och fritidshelg. På bilden syns en del i förberedelserna på Kulturskolan. Från vänster Katja Rasila, eleverna Vera Edvardsson, Molly Berg Odbrant, Elvira Jonasson och Nova Feldt, läraren Stefan Halvordsson och läraren Jonathan Bryntesson.
På lördag firas Kulturskolans dag som är en del i en tre dagar lång kultur- och fritidshelg. På bilden syns en del i förberedelserna på Kulturskolan. Från vänster Katja Rasila, eleverna Vera Edvardsson, Molly Berg Odbrant, Elvira Jonasson och Nova Feldt, läraren Stefan Halvordsson och läraren Jonathan Bryntesson. Foto: Pernilla Bogö Bryntesson

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFBillingsfors IKCentralparkenDaniel LarssonDansJessica FleetwoodKulturLars WallinLärareNöje/KulturOdéonPartillePernilla Bogö BryntessonSåguddenTove Amnehagen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.