Partiboken har varit avgörande för hur S agerat i Bengtsforshus

Publicerad:
Ulf Nelson Moderaterna Bengtsforshus Ordförande politiker Foto: Niclas Jonasson

Redan 22 augusti ifjol fick Per Eriksson (S), tillsammans med kommunstyrelsens arbetsutskott med flera, information om det kränkningsärende som ledde fram till flera utredningar och sedan resulterade i att Bengtsforshus VD avsattes.

”Kör på” var Per Erikssons kommentar då i augusti.

Han fick också besked om att han fortsättningsvis kunde få all information han önskade. När det sedan visade sig att utredningar avslöjade oegentligheter (bland annat en hemlig 24-månaders fallskärm för Bengtsforshus VD) och kom att rikta fokus mot den förre S-märkte styrelseordföranden och VD så har Per Eriksson hela tiden varit inriktad på att kritisera formerna för utredningarna.

Innehållet i dem har han och försökt bortse ifrån. Att partiboken varit av avgörande betydelse för hur S agerat är tydligt för alla som följt den här historien.

Detta ledde också till att majoriteten i styrelsen, två från S och en politisk vilde, mer eller mindre blockerade sakfrågorna. Jag tvingades agera för att få fram uppgifter under tiden som S hela tiden ägnat sig åt en häxjakt på mig.

Det har varit tufft men jag ångrar mig inte och är faktiskt ganska stolt över att misshälligheterna kommit upp i ljuset.

Ulf Nelson

Före detta ordförande i Bengtsforshus AB

Artikeltaggar

Bengtsforshus ABKommunstyrelsenPer ErikssonPolitikSamhälleSocialdemokraternaStyrelserUlf NelsonUtredningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare