Hoppa till huvudinnehållet

Stig Bertilsson (M): ”Jag förstår att Nelson slutade”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Stig Bertilsson (M), till vänster, stöttar sin partikamrat Ulf Nelsons i dennes beslut.
Stig Bertilsson (M), till vänster, stöttar sin partikamrat Ulf Nelsons i dennes beslut.

Tråkigt, men förståeligt. Så sammanfattar kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) sina känslor efter att partikamraten Ulf Nelson beslutat att avgå som ordförande för det krisande bostadsbolaget Bengtsforshus.

– Det har pågått ett drev mot honom.

Det var i en intervju i Dalslänningen i förra veckan som Ulf Nelson (M) meddelade att han avgår som ordförande för Bengtsforshus.

Ulf Nelson (M) meddelade i en intervju i Dalslänningen i förra veckan att han avgår som styrelseordförande för Bengtsforshus.
Ulf Nelson (M) meddelade i en intervju i Dalslänningen i förra veckan att han avgår som styrelseordförande för Bengtsforshus. Foto: Niclas Jonasson

– Jag förstår att Ulf slutar. Han har varit väldigt jagad. Det har pågått ett drev mot honom, han har fått brev från personalen och Socialdemokraterna har på olika sätt drivit på. Det är tråkigt. Vi förlorar en väldigt bra ordförande för tekniska utskottet och för Bengtsforshus, säger Stig Bertilsson.

Nelsons eget beslut

För Dalslänningen har Ulf Nelson berättat att det helt och hållet var hans eget beslut att lämna samtliga politiska förtroendeuppdrag i Bengtsfors kommun.

Stig Bertilsson (M) är kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors.
Stig Bertilsson (M) är kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors. Foto: Conny Hultgren

– Jag förstår och stöttade honom i hans beslut med anledning av hur ansatt han var. Men beslutet att lämna var något han helt och hållet fattade själv, säger Stig Bertilsson.

Hade han fått fortsatt förtroende om han själv velat vara kvar som ordförande för Bengtsforshus?

– Det är en hypotetisk fråga som inte är aktuell eftersom Ulf valde att lämna.

Det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB ska nu få en helt ny styrelse.
Det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB ska nu få en helt ny styrelse. Foto: Conny Hultgren

Hur ser du på framtiden för Bengtsforshus?

– Det är nu viktigt att Bengtsforshus får en fungerande styrelse och vi har anlitat ett rekryteringsföretag som hjälper oss med att hitta en ny ordinarie vd för bolaget. Det kan ta lite tid innan vi får en ny vd på plats, men förhoppningen är att vi ska ha det tidigt under hösten.

Vilka är nu de största utmaningarna för Bengtsforshus?

– De stora utmaningarna blir att modernisera lägenhetsbeståndet och att bygga nytt. Det är helt avgörande för bolagets utveckling. Det är också av stor betydelse för att kommunens invånarantal ska kunna utvecklas och öka. Det har talats om planerade nybyggen både i Bengtsfors och i Billingsfors. Men det är frågor som det nu blir upp till den nya styrelsen att hantera, säger Stig Bertilsson.

Läs också

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunBengtsforshus ABBeslutBillingsforsDalslänningenEkonomiKommunstyrelsenModeraternaPolitikSocialdemokraternaStig BertilssonStyrelserUlf Nelson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.