43-åring hade kniv i bilen – skyller på att det är sonens

Publicerad:
Vänersborgs tingsrätt dömer en 43-årig man till böter för att ha haft en kniv i bilen. Mannen menar att han ska frias eftersom det är sonens kniv. Foto: Johan Nilsson/TT

En 43-åring från Högsäter döms till böter för att ha haft en kniv med sig i bilen när han stoppades av polis i Bengtsfors. Mannen menar att det är sonens kniv.

43-åring döms till 50 dagsböter för brott mot knivlagen. Anledningen är att polisen hittade en kniv i mittkonsolen på hans bil, när 43-åringen stoppades på Strömgatan i Bengtsfors i mitten av april.

Mannen förnekar brott och menar att kniven inte var hans, utan hans sons. Och att 43-åringen tagit ifrån sin son kniven för tre-fyra veckor sedan och glömt att den låg kvar i bilen.

Vänersborgs tingsrätt menar att det inte fråntar mannen ansvar och att han varit oaktsam eftersom han låtit kniven ligga kvar i bilen så länge.

Har dömts tidigare

43-åringen förekommer sedan tidigare under 71 avsnitt i belastningsregistret.

Artikeltaggar

BengtsforsBöterBrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättDagsböterHögsäterVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare