Hoppa till huvudinnehållet

Han föreslås bli ny ordförande för krisande Bengtsforshus

Publicerad:
Peter Ramhage (M) föreslås bli ny styrelseordförande för krisande Bengtsforshus AB.
Peter Ramhage (M) föreslås bli ny styrelseordförande för krisande Bengtsforshus AB. Foto: Conny Hultgren

Peter Ramhage (M) föreslås bli ny styrelseordförande för det krisande kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB. Den 56-årige Peter Ramhage bor i Gustavsfors där han driver Brukshandelns café och restaurang.

Nyheten om att Peter Ramhage föreslås som ny ordförande för Bengtsforshus var P4 Väst först med att berätta.

– Peter Ramhage är en mycket lämplig kandidat. Han är byggnadsingenjör i botten och jobbar i dag som bygglovsingenjör på Färgelanda kommun. Han har tidigare varit förtroendevald i Lerums kommun, men är idag bosatt i Gustavsfors där han driver Brukshandelns café och restaurang, säger Anders Forsberg (M), valberedningens ordförande i Bengtsfors.

 Anders Forsberg (M) är ordförande för valberedningen i Bengtsfors kommun.
Anders Forsberg (M) är ordförande för valberedningen i Bengtsfors kommun. Foto: Conny Hultgren

Han fortsätter:

– Peter Ramhage är en lugn och eftertänksam person, som kommer att bli ypperlig i rollen som ordförande för Bengtsforshus. Samtidigt får vi också en ny styrelse som inte har något som helst samband med den gamla styrelsen. Det är viktigt för att kunna lägga det gamla bakom sig och gå vidare, säger Anders Forsberg.

Stora utmaningar

Forsberg menar att det finns stora utmaningar för Bengtsforshus att ta tag i.

Det finns många framtida utmaningar för Bengtsforshus AB.
Det finns många framtida utmaningar för Bengtsforshus AB. Foto: Conny Hultgren

– Kommunen har en minskande befolkning och bostadsbolaget har många vakanta lägenheter. Bengtsforshus behöver både rusta upp och bygga nytt. Samtidigt gäller det att ha ekonomi för det, säger Anders Forsberg.

Nya styrelsen

Förutom Peter Ramhage kommer, av allt att döma, Bengtsforshus nya styrelse att bestå av Mattias Ågren (C), som blir vice ordförande, Anders Sandén (S), Johnny Eliasson (S), och Steve Andersson (SD). Den nya styrelsen kommer att utses av kommunfullmäktige på måndag.

Samtidigt avsäger sig Peter Ramhage sitt förtroendeuppdrag som vice ordförande i myndighetsnämnden där i stället hans partikamrat Inger Johannesson ser ut att ersätta honom.

Nelson (M) slår tillbaka mot anklagelserna: ”Helt nonsens”Bengtsforshus ordförande avgår: ”Ångrar inte det jag gjorde”Skarp kritik intern från ledamöter i Bengtsforshus: ”Missbrukade förtroendet”Nya kritiken mot Bengtsforshus: ”Betydande brister”Revisorns hårda dom: Bengtsforshus ledning har brutit mot lagen

Artikeltaggar

Anders ForsbergBengtsforshus ABEkonomiFärgelanda kommunGustavsforsHandelKommunfullmäktigeLerumModeraternaRestaurangerStyrelserValberedning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.