Hoppa till huvudinnehållet

Femteklassen vann böcker för 3 000 kronor: ”Hade en fin stund tillsammans”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Klass 5 a vann bokhandelns quiz och representanter för klassen fick hämta ut böcker för 3000 kronor som var förstapris. Från vänster Lana, Emelie, Milo, Liam, Herman och Milia tillsammans med Marie Leander som driver bokhandeln.
Klass 5 a vann bokhandelns quiz och representanter för klassen fick hämta ut böcker för 3000 kronor som var förstapris. Från vänster Lana, Emelie, Milo, Liam, Herman och Milia tillsammans med Marie Leander som driver bokhandeln. Foto: Privat

Franserudsskolans 5 a fick välja böcker för 3 000 kronor. De vann tävlingen som bokhandeln i Bengtsfors anordnade i samband med Världsbokveckan.

Världsbokdagen infaller 23 april och i samband med det går Sveriges bokhandlare samman och gör en riktad insats för att främja barns läsande. Bokhandlarna bjuder in barn till ett quiz och skolklasser att delta i en tävling.

– Vi i Bengtsfors hade bara tävling för skolklasser. Alla mellanstadieklasser i kommunen fick en inbjudan om att vara med i ett quiz och nästan alla klasser nappade på inbjudan, berättar Marie Leander som driver bokhandeln.

Det var många rätta svar som lämnades in och därför avgjordes tävlingen på en utslagsfråga. Klass 5A på Franserudsskolan blev det vinnande laget och fick välja vilka böcker de ville ha till ett värde av 3 000 kronor.

– Eftersom min butik är så liten så kunde jag inte bjuda in hela klassen utan det fick bli några representanter från klassen som kom och hämtade böckerna. Vi hade en fin stund tillsammans där vi pratade om böcker och läsning, säger Marie Leander.

Artikeltaggar

BengtsforsBöckerFranserudsskolanLanLitteraturMarie LeanderSpel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.