Hoppa till huvudinnehållet

Anklagades för häxjakt – nu slår Eriksson (S) tillbaka: ”Jakten på sanningen”

Publicerad:
Per Eriksson (S), till vänster, slår tillbaka mot Ulf Nelsons (M) anklagelser om ”häxjakt”.
Per Eriksson (S), till vänster, slår tillbaka mot Ulf Nelsons (M) anklagelser om ”häxjakt”.

”Vi gissar att det är jakten på sanningen som han hänvisar till som häxjakt. Hade Ulf Nelson i allt detta följt lagar och de av fullmäktige fastställda regelverken hade han kunnat sitta kvar.”

Det skriver kommunstyrelsens andre vice ordförande Per Eriksson (S) i ett mejl till Dalslänningen som ett svar på den kritik Ulf Nelson (M) riktat mot Socialdemokraterna när han avgår som styrelseordförande för Bengtsforshus.

I slutet av förra veckan kunde Dalslänningen berätta att Bengtsforshus ordförande Ulf Nelson (M) avgår.

Ulf Nelson (M) menar att Socialdemokraterna har bedrivit ”en häxjakt” på honom.
Ulf Nelson (M) menar att Socialdemokraterna har bedrivit ”en häxjakt” på honom. Foto: Niclas Jonasson

I intervjun riktade Nelson också skarp kritik mot Per Eriksson och Socialdemokraterna. Nelson menar att Socialdemokraterna bedrivit ”en häxjakt” på honom.

”Vi måste få reagera”

Per Eriksson befinner sig för närvarande utomlands, men har svarat via mejl.

”Vi inom Socialdemokraterna i Bengtsfors tycker att Ulf Nelson har tagit det enda rätta beslutet det vill säga att avgå”, skriver Per Eriksson.

Per Eriksson (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande i Bengtsfors, tillbakavisar bestämt att Socialdemokraterna skulle ha bedrivit någon häxjakt på Ulf Nelson.
Per Eriksson (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande i Bengtsfors, tillbakavisar bestämt att Socialdemokraterna skulle ha bedrivit någon häxjakt på Ulf Nelson. Foto: Conny Hultgren

Eriksson menar att det är rena självklarheter för ett oppositionsparti att protestera om man anser att det begåtts felaktigheter.

”Som opposition måste vi reagera när felaktigheter begås, speciellt såna som har gjorts med berått mod och med stöd och initiativ från högsta politiska ledningen. Vilken partibok den som felar har är inte relevant”, skriver Per Eriksson.

”Jakten på sanningen”

Han fortsätter:

”Vi gissar att det är jakten på sanningen som han hänvisar till som häxjakt. Hade Ulf Nelson i allt detta följt lagar och de av fullmäktige fastställda regelverken hade han kunnat sitta kvar. Som man bäddar får man ligga så att säga”, skriver Per Eriksson.

”Känner igen metoden”

Enligt Per Eriksson ligger Nelsons agerande i linje med tidigare utspel från Moderaternas sida.

Det krisande kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB.
Det krisande kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB. Foto: Conny Hultgren

”Vi känner tyvärr igen metoden att den moderata ledningen gärna vill flytta över fokus på någon annan när deras egna misslyckanden och övertramp kommer fram i ljuset. Det enda vi kan säga är: ta ansvar för era egna handlingar”, skriver Per Eriksson.

”Bortslösade pengar”

Per Eriksson menar att arbetet framåt för Bengtsforshus nu bland annat måste handla om att bygga en förbättrad relation med bolagets hyresgäster.

”Nu gäller det att återskapa ett förtroende från hyresgästerna och omvärlden samt få till en stabil ekonomi så att framtidssatsningar blir möjliga och att alla bortslösade pengar på konsulter inte hotar upprustning av befintligt lägenhetsbestånd”, skriver Per Eriksson.

Nelson (M) slår tillbaka mot anklagelserna: ”Helt nonsens”Bengtsforshus ordförande avgår: ”Ångrar inte det jag gjorde”Skarp kritik intern från ledamöter i Bengtsforshus: ”Missbrukade förtroendet”Nya kritiken mot Bengtsforshus: ”Betydande brister”

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsforshus ABDalslänningenKommunstyrelsenModeraternaPer ErikssonPolitikSocialdemokraternaUlf Nelson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.