Hoppa till huvudinnehållet

38-åringen körde rattfull och stal handväska ur lastbil – döms till fängelse

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se

En 38-årig man från Åsensbruk som berusad och knarkpåverkad stal en handväska ur en lastbil i Säffle, döms till en månads fängelse.

Den 26 juli förra året stal dalslänningen en handväska med bland annat en plånbok och parfym till ett värde av 5 000 kronor från förarhytten till en lastbil som stod parkerad på Annelundsvägen i Säffle.

Mannen körde också en bil som han inte har körkort för. Han hade dessutom drygt en promille alkohol i blodet och var påverkad av narkotika.

38-åringen har i förhör berättat att han var berusad när han tog bilen till Systembolaget för att köpa mer sprit. Då upptäckte han en olåst lastbil, där han stal handväskan. Sedan åkte han hem och drack av sin nyinköpta sprit, när polisen kom för att gripa honom.

Mannen har erkänt gärningarna men hävdade också att han eftersupit, vilket skulle ha medfört att promillehalten blev så hög.

38-åring döms till en månads fängelse för stöld, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSystembolagetSäffleÅsensbruk

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.