Hoppa till huvudinnehållet

Kreshniks hattrick bäddade för ny seger: ”Vi kan bättre”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Kreshnik Bytyqi (mitten) gjorde tre mål i 5–3-segern mot Eds U-lag.
Kreshnik Bytyqi (mitten) gjorde tre mål i 5–3-segern mot Eds U-lag. Foto: Pontus Nordwall

Ellenö IK trummar på i division 5 och kunde, trots utvisning i andra halvlek, ta sin fjärde raka seger hemma mot Eds U-lag med 5–3 i torsdags, mycket tack vare Kreshnik Bytyqis tre mål.

– Han är alltid ett hot. Jag är glad för hans skull, säger Ellenötränaren Christian Hultberg.

Klockan hann knappt ticka upp på en minut innan bollen låg i nätet. Ara Ismail och Ismail Fazlija kombinerade på högerkanten innan den sistnämnde fick iväg ett fantastiskt inlägg till Mahmoud Hamed som kunde nicka in 1–0 vid bortre stolpen.

Hemmalaget fortsatte att trycka på för fler mål, och efter sju minuter kom tvåan. Noraldin Azizi vann boll högt upp och från sin vänsterkant serverade han Kreshnik Bytyqi som med vänsterfoten kunde dunka in 2–0.

Men gästerna svarade och kunde reducera efter en kvart. Oskar Kristiansson fick tid på vänsterkanten och kunde hitta in till Björn Hedkrok vars felträff blev en perfekt passning till en framrusande Christoffer Engkvist som kunde raka in 2–1.

Knappt tio minuter senare kom 3–1 efter att Ismail Fazlija återigen kommit loss på sin högerkant, skickat in bollen i straffområdet till Noraldzin Azizi som på en touch kunde hitta till en fristående Kreshnik Bytyqi som enkelt kunde sätta bollen i mål.

Strax före paus fick Ellenö IK straff efter att Ismail Fazlija blivit nedriven i straffområdet. En straff som Kreshnik Bytyqi kunde förvalta på bästa sätt och fullborda sitt hattrick i första halvlek.

Hemmalaget slog inte av på takten i den andra halvleken. Efter tio minuter kom 5–1. Sada Azizi hade först i en boll i ribban, men Kreshnik Bytyqi höll returen i spel och kunde hålla undan Edsförsvarare så att Sada Azizi fick utrymme att dunka bollen i mål. Man hade också

Ellenö IK gick mot en enkel seger, men efter att Ilir Fazlija stoppat en Edskontring och blivit fått ett andra gula kort med kvarten kvar, fick matchen lite nerv.

Först reducerade Ed genom Samuel Eriksson, vars inlägg lite turligt seglade in i mål, och sedan fick Vincent Karlsson in ett 5–3-mål, mycket likt det förra, då ett skott långt utifrån gick in ovanför huvudet på Ellenömålvakten Erik Saez Hernandez.

Att gästerna drog på sig en egen utvisning med två minuter kvar fick ingen nämnvärd påverkan på matchen.

Men EIK höll undan och vann med 5–3, den fjärde raka på lika många matcher.

Trots segern var tränare Christian Hultberg mindre nöjd med insatsen.

– Vi startar bra och gör en relativt bra halvlek. Vi har 5–1 och kanske blir lite bekväma. Vi släpper in två enkla men det är ingen fara. Vi tar de poäng vi ska trots mindre bra andra halvlek. Kreshnik är alltid ett hot och jag är glad för hans skull. Vi kan bättre. Jag är nöjd med tre poäng men mindre nöjd med spelet i stort idag. Vi jobbar på, säger han.

Ellenö IK gästar Bäckefors IF på fredag.

Matchfakta

Ellenö IK–Eds FF U 5–3 (4–1)

Division 5 Dalsland

Målen: 1–0 Mahmoud Hamed (1), 2–0 Kreshnik Bytyqi (8), 2–1 Christoffer Engkvist (14), 3–1 Kreshnik Bytyqi (23), 4–1 Kreshnik Bytyqi (44), 5–1 Sada Azizi (56), 5–2 Samuel Eriksson (73), 5–3 Vincent Karlsson (84)

Varningar, Ellenö: Ilir Fazlija x2, Joel Svanbo-Pettersson

Ed: Vincent Karlsson, Hannes Magnusson x2, Melvin Nystedt

Utvisning, Ellenö: Ilir Fazlija (72)

Ed: Hannes Magnusson (88)

Domare: Joakim Pettersson

Artikeltaggar

Bäckefors IFDivision 5 DalslandEdEllenöEllenö IKFotbollSamuel Eriksson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.