Lyckad tävlingshelg för Eds RS

Publicerad:
Ingrid Stewart med Sarzano ordnade en tredjeplats i dressyrallsvenskan i Essunga

Under helgen har det tävlats på flera håll i tre olika discipliner. På lördagen var dressyrlaget för häst i Essunga. På söndagen var hästlaget i hoppning i Strömstad för omgång två i sin serie.

Eds RS hade även med en del ponnyryttare på Färgelandas hopptävling. Sist men inte minst var familjen Forsdahl i Kil och tävlade i körning med två ponnyer.

Lisa Forsdahl startade en Lätt A med Alma och placerade sig som fyra av 15 starter. Lisa var klart yngst i fältet med sina 14 år, just denna tävlingen tävlade juniorer och seniorer i samma klass.

Lisa och Alma öppnade starkt med ett jättefint dressyrprogram med 60 straff. Här räknas procenten och i straff, ungefär som i fälttävlan, och man ska ha så lite straff som möjligt.

Efter detta moment kör man en precision, och sedan avslutas det hela med en maratonkörning som i detta fallet kördes dag två. Nora groomade även till Elisabet Forsdahl som körde Niccorina. Niccorina är ännu inte så rutinerad som Alma men de körde dressyrmomentet och precisionen innan de valde att stryka sig i maraton momentet.

Lisa Forsdahl med Alma.
Lisa Forsdahl med Alma.

Dressyrlaget var i Essunga och red andra omgången i Dressyrallsvenskan div III. Maria Kinhult tävlade med Juliette och red ihop 61,85 procent i Lätt C:1 och Karin Karlsson hade med sin Maja och de fick 60,37 procent.

I LB:1 startade Alexandra Jorkvist med Dayola och fick ihop 60,54 procent. Ingrid Stewart med sin fina fux Sarzano fick en tredjeplacering med sina 67,50 procent. Omgången vanns av Ridklubben i Grästorp på 202 poäng och Eds RS hamnade på en sjätte plats i tabellen med 189 poäng.

Ingrid Stewart nöjde sig inte med en placering i Lätt B:1 utan startade även en Lätt A:3 och även där blev det en tredjeplacering med fina 67,71 procent.

Ponnytävling i Färgelanda

Ponnytävlingen i Färgelanda där hade Eds Ryttarsällskap tio starter fördelat på sex ryttare och fem ponnyer. Alice Bodin och Otto red två felfria rundor i Lätt E+ och i Lätt D. Elsa Karlsson med Smulan startade i samma klasser och blev utesluten i första och hade några ner i andra. Alva Jensen red en klass själv på Coulmy och lånade ut honom till Sonja Kindblom som red en Clear Round-klass men de fick tyvärr två nedslag.

Mollie Sinik red en LD och en LC med Willow King, det blev ett ner i första klassen och en dubbelnolla i andra där hon slutade på fjärde plats. Agnes Sinik red en LC och en LB, det vill säga en 90 centimeter och en enmetersklass med sin D-ponny Lidens Silver Bell. Med sig hem fick hon en andraplacering och blå rosett i LC och i LB som var en A:0 ackumulatorklass blev den en tredjeplats, precis utanför placering.

På söndagen var hästlaget iväg på tävling till Strömstad med bedömningen inverkansridning i lagklassen. I laget denna gång red Wilma Olsson och Hard Core, Lisa Glad med Da Vinci och Maria Kinhult med Huntie. Maria och Wilma red båda en förklass i 90 centimeter där Maria placerade sig på en andra plats och Wilma på en femteplats och båda fick med rosetter och hederspriser hem i den klassen. I samma klass startade även Lovisa Mattsson med sin Attyrory Cobra, de startade även i en meter men hade tyvärr ett pet i båda klasserna.

Maria Kinhult och Huntie.
Maria Kinhult och Huntie.

Lagklassen reds i 90 centimeter med bedömningen A:Inverkan. Banan bestod av tio hinder och man kunde som max få 110 i stilpoäng. Segrarinnan Ida Karlstedt från Tjörn var det stilfullaste felfria ekipage och fick ihop 103 poäng. Lisa Glad och Da Vinci slutade trea med fina 89 poäng. Maria Kinhult och Huntie blev nia och sista placerade i klassen med 80 poäng. Wilma Olsson med Harde Core hade ett snöpligt nedslag som direkt visade sej på poängen på det hindret men red ändå ihop finfina 88 poäng. Banbyggare var Frank Kutscher från Åmål.

Sammanslaget alla resultat under dagen så hamnade Eds Ryttarsällskap på andra plats och ligger nu bra till inför finalomgången den 4 juni som rids på Göteborgs Horse Park. Vann andra omgången gjorde Billdals Ridklubb.

Den 4 juni då avgörs hästlagets hoppserie i Göteborg. Eds RS arrangerar samtidigt egen tävling för ponny i dressyr.

Hopplaget Wilma Olsson, Maria Kinhult, Da Vinci och Lisa Glad
Hopplaget Wilma Olsson, Maria Kinhult, Da Vinci och Lisa Glad

Artikeltaggar

DressyrEdEds RyttarsällskapEssungaFärgelandaKarin KarlssonLDMaratonSportTjörns kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare