Hoppa till huvudinnehållet

Nu väntas hundratals amerikanare på dalsländska vägarna: ”Redo att ta emot dem”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
På lördag samlas återigen entusiaster med sina amerikanska pärlor och kör cruising till Bengtsfors folkpark.
På lördag samlas återigen entusiaster med sina amerikanska pärlor och kör cruising till Bengtsfors folkpark. Foto: Tommy Löfgren

Flera hundra glänsande amerikanare kommer att rulla på de dalsländska vägarna i helgen. På lördag går Dalslandscruising från Ed till Bengtsfors folkpark och på Brandberget i Bengtsfors arrangeras den årliga Late great chevy show.

Cirka 300 bilar är anmälda till cruisingen som startar i Ed och går via Bäckefors, Dingelvik och Ärtemark för att rulla in i Folkparken Valhall vid 18-tiden på lördagskvällen.

– Det är jätteroligt att de frågade oss om de fick komma, säger Silvia Eliasson i Folkparken Valhalls styrelse.

Föreningen har jobbat febrilt den senaste tiden för att få allt i ordning innan lördag.

– Vi har städat och fixat och nu känner vi oss redo att ta emot dem. Vi hoppas att även allmänheten kommer hit och tittar och ser hur parken kan leva upp, säger hon.

Det kommer att bli dans på dansbanan till rockabilly-bandet ”Timmy four” och i cafeterian ska trubaduren Marcus Stålhandske underhålla.

Den årliga chevaträffen ”Late great chevy show” anordnas mitt på dagen och därefter kommer fordonen ansluta till cruisingen och köra med till folkparken.

Det lär bli en lång karavan med amerikanska bilar längs våra vägar.

Granbacka festplats i Bäckefors har också arrangemang på lördagskvällen och därför avslutas tillställningen på Valhall vid 21-22-tiden.

Artikeltaggar

BengtsforsBäckeforsDansDingelvikFolkparken ValhallNöje/KulturParkerSamhälleStyrelser

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.