Hoppa till huvudinnehållet

Brottsutredningen om dödsolyckan på Rexcell läggs ner

Publicerad:
Flaggan var hissad på halv stång dagen efter dödsolyckan på Rexcell.
Flaggan var hissad på halv stång dagen efter dödsolyckan på Rexcell. Foto: Conny Hultgren

Brottsutredningen om dödsolyckan på pappersbruket i Skåpafors läggs ner.

Det var något som P4 var först med att berätta.

Det var i februari som en man i 40-årsåldern avled under ett arbetsmoment på Rexcell.

Mannen var en inhyrd entreprenör som sysslade med underhållsarbete. Han klämdes ihjäl mellan en lift och ett rör han arbetade med.

Inget brott

Tre utredningar tillsattes. Polisens, Arbetsmiljöverkets och företagets interna utredningar. Nu läggs alltså brottsutredningen ner.

– Det är svårt att veta vad som har hänt. Men vi har inte kunnat konstatera något brott. Mannen har klämts mellan lift och rör och vi vet inte varför. Liften är undersökt och det finns inget fel i den. Det fanns heller ingen som såg händelseförloppet som vi har kunnat fråga, säger Magnus Clase, senior åklagare, på riksenheten för arbetsmiljömål till Dalslänningen.

Flera utredningar pågår efter dödsolyckan på RexcellFlaggan hissad på halv stång efter dödsolyckan – vd: ”Alla är väldigt berörda”

Artikeltaggar

ÅklagareArbetsmiljöverketBrottBrott, lag och rättRexcellSkåpaforsUtredningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.