Hoppa till huvudinnehållet

Padeldöden har nått Dalsland – nybygget ska säljas

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Efter några tunga månader väljer Padelcenter Åmål nu att sälja den nybyggda lokalen vid Strömstadsvägen. ”Beslutet har växt fram de senaste månaderna”, säger delägaren Michael Belsing.
Efter några tunga månader väljer Padelcenter Åmål nu att sälja den nybyggda lokalen vid Strömstadsvägen. ”Beslutet har växt fram de senaste månaderna”, säger delägaren Michael Belsing. Foto: Andreas Dagström

Ett och ett halvt år efter att den nybyggda padelhallen stod klar väljer Padelcenter Åmål (PCÅ) att avveckla verksamheten.

– Det bär sig inte. Vi har vägt lite alternativ, men vi provar att sälja den så får vi se, säger delägaren Michael Belsing.

Den stora padelboomen verkar vara över. Efter intensivt byggande för några år sedan har flera aktörer tvingas bomma igen den senaste tiden. Nu väljer även gänget bakom den stora satsningen på Padelcenter Åmål att avveckla verksamheten.

– Tanken är väl det, säger Michael Belsing som i dag äger och driver padelcentret tillsammans med Simon Simonsson, David Johannesson och Christoffer Seleskog.

”Marknaden var dopad”

Padelcentret intill Strömstadsvägen med tre dubbelbanor och en singelbana öppnade, något senare än ursprungsplanen, i november 2021. Då gällde fortfarande pandemirestriktionerna och när många andra aktiviteter låg nere fick padelcentret en flygande start.

– Marknaden var dopad när vi öppnade så i början gick det över förväntan med alla kalkyler. Under sommaren hade vi sedan räknat med att det skulle dyka, men gick ändå bättre än förväntat, säger Michael Belsing.

I stället kom den första stora dippen i höstas, när hushållen fick allt högre levnadskostnader till följd av skenande räntor och elpriser bland annat. Bokningstrycket i dag har mer än halverats jämfört med hur det såg ut vid starten.

Padelcentret har försökt hitta kreativa lösningar för att locka folk till hallen, bland annat genom seriespel, företagsturneringar och padelträning i hallen, men beläggningen har ändå varit för knapp.

– Hela verksamheten är beroende av strötimmarna som folk bokar.

PCÅ har bland annat arrangerat seniorpadel. Här syns Hans Johansson och Kjell-Åke Bäckman i en match.
PCÅ har bland annat arrangerat seniorpadel. Här syns Hans Johansson och Kjell-Åke Bäckman i en match. Foto: Roger Pettersson

Så här med facit i hand, var ni för sena på bollen?

– Vi borde varit igång precis i början av pandemin. Men det här handlade inte om att vi skulle bli stormrika, vi ville göra en kul grej för Åmål och tänkte lägga tillbaka all vinst i hallen.

Någon bitterhet över att behöva ta beslutet känner Michael Belsing inte.

– Vi byggde upp det här, vi försökte och vi har haft väldigt kul på vägen och lärt känna mycket folk. Sedan att det inte funkade, det finns många orsaker till det, men jag tycker inte att vi har gjort något fel i alla fall.

Tackar spelarna

I ett inlägg på Facebook tackar padelcentret alla spelare och skickar med en förhoppning om att sporten ska leva vidare i Åmål:

”Padeln i Åmål kommer inte dö, den kommer bara bedrivas på andra ställen än i vår hall, var så säkra”.

Padelverksamheten kommer att fortsätta i hallen fram till försäljningen är klar.

– Vi driver det vidare i vanlig ordning tills vi har hittat någon köpare. Det kanske är lite naivt att tro att man ska hitta någon som vill fortsätta driva det, men man vet aldrig, säger Michael Belsing.

Fastigheten ligger ute till försäljning via Karlstadsmäklaren Real advice. Enligt annonsen på mäklarens hemsida marknadsförs byggnaden som en ”industrihall eller handelsfastighet”.

– Jag tror att det finns goda möjligheter att få den såld. Den lämpar sig för industriverksamhet men fungerar även för handel, säger fastighetsmäklaren Richard Patré.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDavid JohannessonEkonomiFastigheterFörsäljningMäklarePadelPadelcenter ÅmålÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.