Hoppa till huvudinnehållet

Oenig rätt dömde 34-åring till fängelse för våldtäkt mot barn

Publicerad:
Vänersborgs tingsrätt dömde en 34-årig man till tre års fängelse för våldtäkt mot barn. Men domaren var av avvikande mening.
Vänersborgs tingsrätt dömde en 34-årig man till tre års fängelse för våldtäkt mot barn. Men domaren var av avvikande mening. Foto: Johan Nilsson/TT

En 34-årig man från södra Dalsland döms till tre års fängelse och tio års utvisning, för våldtäkt mot en 14-årig flicka. Mannen ska också betala skadestånd på 250 000 kronor till flickan.

Vänersborgs tingsrätt dömde mannen för våldtäkt mot barn men friade honom från olaga hot mot samma målsägande, en 14-årig flicka. Det handlar om att mannen ska ha fört in fingrar i flickans slida.

Rätten var dock inte enig. Domaren ansåg att bevisningen inte räckte till för våldtäkt, utan ville istället döma till sexuellt övergrepp mot barn, som var åklagarens andrahandsyrkande.

Det hela ska ha inträffat i 34-åringens hem i södra Dalsland i slutet av januari i år när mannen låg i en säng tillsammans med flickan och ytterligare en person. Mannen erkänner att han masserad kvinnans underliv, innanför underkläderna, men utan att ha fört in fingrar i henne.

Friades från olaga hot

34-åringen åtalades också för att ha hotat kvinnan och två andra personer, genom att uttala hoten till en polisman. Men mannen frias från åtalspunkten olaga hot.

Mannen döms nu för ministraffet för våldtäkt mot barn, tre års fängelse. Han ska också utvisas ur Sverige på tio år.

34-åringen döms också att betala 250 000 kronor i skadestånd till flickan.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDalslandFängelseOlaga hotVåldtäktVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.