Hoppa till huvudinnehållet

Swimrun inställt igen – läggs på is: ”Haltar på båda punkterna”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Caption Dalsland swimrun ställs in – igen.
Caption Dalsland swimrun ställs in – igen. Foto: Jan Lorentsson

För andra året i rad ställs Dalsland Swimrun in på grund av för få anmälda. Nu läggs arrangemanget på is tills vidare.

– Just nu är det inte så många som håller på med det och det är heller inte så många som anmäler sig, säger Bosse Pettersson, vice ordförande i arrangörsföreningen Camp Dalsland.

Sommaren 2021 lanserades en ny, kortare och pandemivänlig variant av Dalsland Swimrun centrerad runt Bengtsfors med start och mål, vilket blev uppskattat.

I fjol tvingades man dock ställa in hela löp- och simloppet på grund av svalt intresse och få anmälda. I stället erbjöds Swimrun i evenemangsform, med guidade grupper för de få som hade anmält sig.

I år är situationen liknande, varpå Camp Dalsland väljer att lägga arrangemanget på is tills vidare.

– Det här är ju ett tudelat nöje. Det ena är nöjet att hålla på med en sport och idrott själv. Just nu är det inte så många som håller på med det och det är inte heller så många som anmäler sig. Nu haltar det på båda punkterna. Då väljer vi att ta en paus, säger Bosse Pettersson.

Artikeltaggar

Motion och hälsa

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.