Hoppa till huvudinnehållet

Högsäters GF upp i tabelltopp – besegrade bottenlaget

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Högsäters GF fortsätter att vinna. Nu leder man serien.
Högsäters GF fortsätter att vinna. Nu leder man serien. Foto: Pontus Nordwall

Högsäters GF har inlett säsongen urstarkt och tog i helgen säsongens fjärde seger på fem matcher hemma mot bottenlaget IFK Strömstad och övertog dessutom serieledningen.

– Vi fortsätter med en härlig inställning och fokus i varje match, säger tränaren Simon Hermansson.

Liksom många andra hade Högsäters GF en lite strulig försäsong. Flera spelare saknas alltjämt på grund av skada, inte minst målmaskinen Marcus Knutsen som väntar på operation. Men laget går trots detta som tåget och tog i helgen sin fjärde seger på de inledande fem matcherna.

Raymond Andersson gav laget ledningen efter knappa kvarten. Sedan stod matchen och vägde fram till att gästerna fick en spelare utvisad efter 22 minuter.

Högsäters GF fick då grepp om matchen, men målen uteblev. Gästerna fick en andra spelare utvisad efter en timme, men matchen stod alltjämt 1–0 länge.

Först på stopptid kunde Jonas Lindwall Hedlund förvalta en straff på bästa sätt till 2–0, hans fjärde mål för säsongen. Detta var HGF:s första match för säsongen på naturgräset på Genevi IP.

– Det märktes att vi inte var vana vid naturgräs. Sen blir matchen speciell då Strömstad får två röda kort och det blir annorlunda att föra matchen med två man mer men segern var aldrig hotad. Vi fortsätter med en härlig inställning och fokus till varje match.

Toppar tabellen

Segern innebär att HGF seglar upp i tabelltoppen eftersom serieledande Viken föll i Skärhamn.

– Grabbarna ställer upp för varandra och följer spelidén som vi ledare sätter upp på ett grymt sätt. Segersviten bygger på hårt jobb och att varje spelare är lojal mot gruppen så det är bara hårt jobb i resten av matcherna också. Det är kul att vi leder serien men det är i oktober vi ska göra det, säger tränaren Simon Hermansson.

Kan segertåget fortsätta? Det åter att se. På fredag gästar man tabellnian Groheds IF.

Matchfakta

Högsäters GF–IFK Strömstad 2–0 (1–0)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målen: 1–0 Raymond Andersson (13), 2–0 Jonas Lindwall Hedlund, straff (92)

Varningar, Högsäter: Patrick Hansson, Jacob Löf

Strömstad: Xavier Alexander Lopez x2, Ahmed Ali, Dony Luis Ruiz Uriarte, Liam Brenna-Lund

Utvisning, Strömstad: Xavier Alexander Lopez, Kristoffer Tingelholm

Domare: Rasmus Jendmyr

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalFotbollGenevi IPGroheds IFHögsäters GFIFK StrömstadMarcus KnutsenSkärhamnStrömstad

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.