Hoppa till huvudinnehållet

Klassiska traditionen flyttas: ”Krockar med andra evenemang”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Det var folkfest i Färgelanda när Harvens dag arrangerades utan restriktioner för första gången sedan 2019.
Det var folkfest i Färgelanda när Harvens dag arrangerades utan restriktioner för första gången sedan 2019. Foto: Sofie Borg

Harvens dag är lite av årets happening i Färgelanda sedan starten 1987. Nu flyttas evenemanget en vecka framåt, för att slippa konkurrens om besökarna.

– Förra året krockade det med både monsterrace i Ed och Glupsk i Fengersfors, säger näringslivsstrategen Lina Gustavsson.

De årliga traditionen fyllde 35 år i fjol, som också var den fullskaliga och bejublade återkomsten efter två år av pandemirestriktioner.

Det blev fantastiskt väder och en hel del folk, trots att man slogs om besökarna med andra evenemang som arrangerades samma helg.

Därför har man nu bestämt sig för att flytta fram Harvens dag en helg, från sista helgen i augusti till första helgen i september, för att slippa konkurrensen.

– Vi testar att skjuta fram det en helg. Förra året krockade det med både monsterrace i Ed och Glupsk i Fengersfors, säger Lina Gustavsson, näringslivsstrateg i Färgelanda kommun.

Medarrangörer välkomnas

I år arrangeras Harvens dag av Färgelanda kommun, men man välkomnar medarrangörer.

– Vill man vara med och hjälpa till är man välkommen, säger Lina Gustavsson.

Harvens dag, eller Färgelandadagarna som det också har kallats, hölls första gången 1987, då med Rulle Lövgen från TV-serien “Jubel i busken” som huvudattraktion. Sedan dess har dagen blivit en självklar tradition i Färgelanda.

Genom åren har en hel del kändisar gästat Harvens dag, och den största publiksuccén sägs ha varit när musikgruppen Bröderna Djup spelade. Andra populära inslag har varit dansbandet Arvingarnas scenframträdande och den återkommande utställningen av veteranbilar, som arrangerats av Veteran Classic Dalsland. En del år har även både får och strutsar stått med på deltagarlistan.

Artikeltaggar

ArvingarnaBröderna DjupEvenemangFengersforsFärgelandaFärgelanda kommunNöje/KulturTraditionerUtställningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.