Hoppa till huvudinnehållet

Seriefavoriten vann rättvist i premiären: ”Skönt med en bra start”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Ellenö IK–Bengtsfors 5–1. Joel Svanbo-Pettersson (mitten) kramas om av lagkamraterna. Mittfältaren gjorde två mål i matchen. Leopold Magnusson Ek deppar i förgrunden. I bakgrunden syns också Bengtsforstränaren Anders Johansson ta sig för pannan.
Ellenö IK–Bengtsfors 5–1. Joel Svanbo-Pettersson (mitten) kramas om av lagkamraterna. Mittfältaren gjorde två mål i matchen. Leopold Magnusson Ek deppar i förgrunden. I bakgrunden syns också Bengtsforstränaren Anders Johansson ta sig för pannan. Foto: Pontus Nordwall

Ellenö IK är en av favoriterna till att vinna division 5 Dalsland i år. I premiären besegrade man Bengtsfors IF med 5–1 hemma på Håmulevallen. Gästerna stod upp bra och gjorde resultatet till trots en bra insats.

– Vi ska vara nöjda med matchen. Det var verkligen skönt att få en bra start men vi borde ha gjort fler mål, säger EIK:s tvåmålsskytt Joel Svanbo-Pettersson.

Hemmalaget började piggast men Bengtsfors IF visade att de inte alls är ofarliga. Efter åtta minuters spel ville Bengtsfors ha straff och det såg onekligen ut som att domaren kunde ha blåst men han valde att fria.

Fem minuter senare var ett hemmamål nära när Johan Hermansson gjorde en fin dubbelräddning och en Bengtsforsspelare räddade på mållinjen. Kort därefter kom hemmalagets mål genom Joel Svanbo-Pettersson efter ett lite olyckligt ingripande från Bengtsforsmålvakten Johan Hermansson. Kreshnik Bytyqi förväntas göra många mål för Ellenö IK i år och i 27:e minuten kom det första från straffpunkten. Innan pausvila kom också 3–0 när Joel Svanbo-Pettersson slog in returen efter en fin målvaktsräddning.

Bengtsfors IF:s Oscar Enarsson skapade problem för hemmaförsvaret, här försöker han ta sig förbi Ellenös Ilir Fazlija och Mir Hassan Abdulkareem Zangana.
Bengtsfors IF:s Oscar Enarsson skapade problem för hemmaförsvaret, här försöker han ta sig förbi Ellenös Ilir Fazlija och Mir Hassan Abdulkareem Zangana. Foto: Pontus Nordwall

Hemmalaget var hetast framåt och ledde rättvist. Bengtsfors kunde dock ha reducerat där Oscar Enarsson och Leopold Magnusson Ek verkligen satte hemmaförsvaret på prov.

Snabb reducering

Bengtsfors fick en fin start på andra halvlek när Leopold Magnusson Ek lobbade in 3–1 efter 48 minuters spel. Sju minuter senare fick Bengtsfors en frispark som gick i ribban men om det blivit mål så hade det verkligen blivit match av det hela.

Istället kunde Ismail Fazlija slå in en frispark vid ena stolpen helt otagbart för Johan Hermansson. Efter att hemmalaget också gjort 5–1, återigen på straff genom Kreshnik Bytyqi, hade Bengtsfors ett par fina lägen, bland annat ett stolpskott, men lyckades inte få in bollen och det blev en klar hemmaseger.

– Planen var lite svårspelad men vi behöver få till ett snabbare spel då det gick lite långsamt på mittfältet ibland. Skönt också att få göra två mål, säger tvåmålsskytten Joel Svanbo-Pettersson.

Kreshnik Bytyqi gjorde två straffmål i matchen.
Kreshnik Bytyqi gjorde två straffmål i matchen. Foto: Pontus Nordwall

Bengtsfors stod verkligen upp bra mot seriefavoriten och kunde gjort något mer mål men hemmalaget vann rättvist. Oscar Enarsson och Leopold Magnusson Ek är två spelare som kommer göra det väldigt tufft för många försvar i den här serien.

– Resultatet är i överkant och speglade inte matchen. De får två straffar och gör några enkla mål där vi skapar minst lika mycket men gör inte mål, säger Bengtsfors tränare Anders Johansson.

Ellenö IK gästar tippade toppkonkurrenten Fengersfors IK på lördag medan Bengtsfors IF åker till Håvåsen i Åsensbruk för att möta Håfreströms IF först nästa helg.

Bengtsforsduon Oscar Enarsson och Leopold Magnusson Ek gjorde trots resultatet en bra match, och kommer säkerligen ställa till problem för många av seriens försvar.
Bengtsforsduon Oscar Enarsson och Leopold Magnusson Ek gjorde trots resultatet en bra match, och kommer säkerligen ställa till problem för många av seriens försvar. Foto: Pontus Nordwall

Matchfakta

Ellenö IK – Bengtsfors IF 5–1 (3–0)

Division 5 Dalsland

Målskyttar: 1–0 Joel Svanbo-Pettersson (18), 2–0 Kreshnik Bytyqi, straff (27), 3–0 Joel Svanbo-Pettersson (39), 3–1 Leopold Magnusson Ek (48), 4–1 Ismail Fazlija (60), 5–1 Kreshnik Bytyqi, straff (65)

Varningar, Ellenö: Marcus Antonsson, Daniel Alizade

Bengtsfors: Filip Johansson, Leo Josefsson

Publik: 60

Domare: Sherif Haziri

Artikeltaggar

BengtsforsDivision 5 DalslandEllenöFilip JohanssonFotbollMarcus Antonsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.