Hoppa till huvudinnehållet

Ny gångväg knyter samman attraktionerna: ”En jättebra idé”

Publicerad:
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Maria Ljungberg, till vänster och Sofia Hartman Prim, Halmens Hus, är glada över den nya gångvägen ner till järnvägsstationen.
Maria Ljungberg, till vänster och Sofia Hartman Prim, Halmens Hus, är glada över den nya gångvägen ner till järnvägsstationen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Halmens hus och Gammelgården på Majberget knyts närmare samhället. En ny gångväg håller på att ta form och kommer kunna tas i bruk i sommar.

– Nu blir det enklare för både turister och lokalbefolkning att ta sig hit, säger Maria Ljungberg, Halmens hus.

Förra året gjordes en bit väg i slänten nedanför Halmens hus på grund av röjning och avverkning. Skogslaget föreslog då att förlänga den och göra gångväg ända ner till järnvägen. En bra idé tyckte kommunen och beslutade att omfördela i budgeten.

Skogslaget hittade en lämplig sträckning som de nu förberett för att kunna färdigställa vägen hela sträckan.

– Vi väntar bara på att det ska torka upp så vi kan köra med dumpers och grusa upp med lämpligt material. Om vädret är med oss kommer det att vara klart i sommar. Vi måste vara försiktiga när vi jobbar i ett sådant område, säger Gustaf Fredriksson, enhetschef på fastighet, gator och park på Bengtsfors kommun.

Den påbörjade vägen kommer förlängas och binder samman DVVJ och verksamheterna på Gammelgården.
Den påbörjade vägen kommer förlängas och binder samman DVVJ och verksamheterna på Gammelgården. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Den nya vägen ska inte asfalteras utan det blir en grusad gångväg.

– Nej, det kommer inte att bli gång- och cykelvägstandard på den, säger Gustaf Fredriksson och berättar att de även förbereder för att kunna ha belysning.

– Det är inte budgeterat för det nu, men det finns möjligheter i framtiden, säger han.

På Halmens hus är man glada och förväntansfulla inför den nya möjligheten att ta sig upp till Majberget.

– Det var en jättebra idé av skogslaget, vi ser väldigt positivt på det. Det blir enklare för både turister och lokalbefolkning att gå hit och vi kommer närmare, säger Maria Ljungberg som tillsammans med Sofia Hartman Prim hoppas på ännu fler besökare i sommar.

Artikeltaggar

Turism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.