Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbo misstänks ha misshandlat och ofredat sambo – häktningen förlängs

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Vänersborgs tingsrätt har beslutat om förlängd åtalstid mot en Åmålsbo som misstänks ha misshandlat sin sambo.
Vänersborgs tingsrätt har beslutat om förlängd åtalstid mot en Åmålsbo som misstänks ha misshandlat sin sambo. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den Åmålsbo i 50-årsåldern som sitter häktad för grov kvinnofridskränkning ska upprepade gånger ha misshandlat och ofredat sin sambo.

Mannen överklagade häktningen när den skedde och har också motsatt sig en förlängning av åtalstiden. Men Vänersborgs tingsrätt beslutade ge åklagaren ytterligare tid för att slutföra utredningen – beslutet om förlängd åtalstid togs utan förhandling.

Åmålsbon är på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning, vilket är den högre misstankegraden.

Enligt åklagaren ska han ha gjort sig skyldig till fyra fall av misshandel mellan den 27 september 2022 och 23 februari 2023, samt två fall av ofredande, den 1 respektive 12 mars i år.

Risk för nya brott

Tingsrätten menar att mannen ska kvarstanna i häkte eftersom det dels finns risk för att han fortsätter begå brott, dels att han försöker undanröja bevis.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGrov kvinnofridskränkningHäktningarMisshandelVänersborgs tingsrättÅklagare

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.