Hoppa till huvudinnehållet

Noel axlar rollen som Bengtsfors IF:s ledare: ”En skön gemenskap”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Bengtsfors IF förbereder inför division 5-premiären. Noel Mattsson.
Bengtsfors IF förbereder inför division 5-premiären. Noel Mattsson. Foto: Johan Lindahl

När spelare efter spelare lämnade Bengtsfors IF efter raset från division 3 till division 5 klev Noel Mattsson fram som lagets ledare.

I fjol fick han chansen på allvar – och tog den. 16 mål blev det i division 5, näst flest i serien. Nu har 25-åringen vuxit från marginaliserad i B -laget till A-lagets kanske viktigaste spelare.

– Jag hoppas på en bra prestation även i år, säger han.

Tidigare hade han som mest gjort nio mål på en säsong, och det var i Bengtsfors B-lag i division 6 2018.

Noel Mattsson var med och klättrade genom seriesystemet med klubben, men var för det mesta förpassad till bänken. Säsongen 2021 i division 4 fick han gott om speltid, men det klickade inte riktigt för honom när det gäller målproduktionen.

Men i fjol var det något som hände – tvåa i skytteligan med sina 16 fullträffar och är numera kapten som 25-åring. Kan han ta ännu ett kliv i år? Kanske vinna skytteligan och ta sitt Bengtsfors IF till en topp fem-placering?

– Jag ska inte säga för mycket, men jag gjorde bra ifrån mig ifjol så även om jag inte förväntar mig det så hoppas jag på en bra prestation även i år.

Har du satt något mål hur många baljor du ska göra?

– Beroende på var tränaren vill ha mig på planen får jag väl sätta upp lite mål för att sätta lite press på mig själv. Jag kanske borde göra minst ett par stycken, men jag förväntar mig inte att det ska gå lika bra i år, säger han.

Hur går det för laget i år?

– Vi hade det tufft ifjol på våren och sen vände det när vi fick in lite nyförvärv på hösten. Jag förväntar mig att i ska komma nånstans på övre halvan, säger han.

Vem vinner serien?

– Ellenö var bra redan i fjol. De var riktigt starka på ett annat sätt än vi var vana vid. Vi vann båda matcherna, men det var våra två bästa prestationer. Jag tror att de står som favoriter. De har satsat ordentligt och är ännu bättre i år. Annars är det Fengersfors, de har fått in många bra spelare, säger Noel Mattsson.

Vad är målet med fotbollen? Att ha kul eller att komma någon vart?

– Nej, alltså mitt mål är att ha kul, för jag älskar att komma upp och träna. Det är en lycka i vardagen. Jag älskar tränarna och vi har en skön gemenskap i laget, så jag tycker bara att det är roligt egentligen. Jag satsar inte något större på det men om det skulle bli något av det får det bli så. Just nu gör det mig bara glad att få träna och spela.

Vad säger du om det ringer ett division 2-lag?

– Jag har svårt att tro att det skulle hända. Man får se vad det finns för chanser att spela i det laget isåfall, och så ska det funka med livspusslet. Då blir det en livsstil på ett annat sätt. Nu är det komma hit, köra två timmar och sen är man hemma igen. I division 2 är det lite mer satsning, fler dagar och längre bortamatcher.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 5 DalslandEllenöFengersforsFotbollLivsstilNyförvärv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.