Hoppa till huvudinnehållet

Mordmisstänkta kvar i häktet – fått lättade restriktioner

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
De två män som är misstänkta för mordförsök efter en händelse i Billingsfors är fortsatt frihetsberövade.
De två män som är misstänkta för mordförsök efter en händelse i Billingsfors är fortsatt frihetsberövade. Foto: Britt-Marie Erlandsson

De män i 20-årsåldern som är misstänkta för mordförsök efter att en man blev knivskuren i Billingsfors är fortsatt frihetsberövade. Åklagaren har fått mer tid på sig att väcka åtal mot männen, som under sin tid i häktet fått lättade restriktioner.

Det var i mars som de två männen i 20-årsåldern greps av polis efter att en man hade blivit knivskuren i en bostad i Billingsfors. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Näl med allvarliga skador.

Läs också

Samma kväll hittades ytterligare två personer knivskadade. De var inte lika allvarligt skadade och kunde behandlas på jourcentralen i Bäckefors.

Männen i 20-årsåldern har sedan händelsen suttit frihetsberövande misstänka för mordförsök.

Omhäktade

I dag, fredag, beslutades att båda männen fortsatt ska vara häktade och att åklagaren för förlängd åtalstid.

Enligt åklagarens framställan återstår åtgärder för att få klar förundersökningen. Telefontömningar har analyserats och förhör har hållits, men det saknas fortfarande analysresultat från NFC, Nationellt forensiskt centrum, samt att fler förhör måste hållas med såväl misstänkt som målsägande.

”Påfrestande”

Åklagaren Isabella Edman säger att båda männen har fått lättade restriktioner under häktningstiden. Bland annat har de fått möjlighet till besök och telefonsamtal till anhöriga, samsittning och deltagande i restriktionsgrupp och deltagande i samtal med en person från en ideell organisation.

– Att vara häktad är påfrestande och speciellt när det gäller så unga personer är det viktigt att vi omprövar restriktionerna, säger hon.

Åtal ska väckas senast den 4 maj. Båda männen nekar till brott.

Artikeltaggar

BillingsforsBrott, lag och rättBäckeforsFörhörMordförsökNFCNälÅklagareÅtal

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.