Hoppa till huvudinnehållet

Rekordungt Färgelanda IF kämpade tappert – föll mot seriefavoriten

Publicerad:
Viken vann med 3–0 på Högalid i Färgelanda. Här firar laget efter att man har gjort 1–0 genom Rasmus Facht. Här skymd bakom Emil Eldh, gratuleras av Samuel Schullström, Osama Alali, Nazmi Chihadeh och Fredrik Nordström.
Viken vann med 3–0 på Högalid i Färgelanda. Här firar laget efter att man har gjort 1–0 genom Rasmus Facht. Här skymd bakom Emil Eldh, gratuleras av Samuel Schullström, Osama Alali, Nazmi Chihadeh och Fredrik Nordström. Foto: Pontus Nordwall

Färgelanda saknade flera nyckelspelare i hemmapremiären mot IF Viken. Trots att Färgelanda laget stod för en bra kämpainsats så vann Åmålslaget rättvist med 3–0.

– Vi krigar på länge och som helhet är jag riktigt nöjd med insatsen, säger Johan Niklasson, tränare i Färgelanda IF.

Med bland annat Johan Bäckström, Mathias Bäckström, Linus Karlsson och Jesper Karlsson frånvarande var det ett historiskt ungt lag Färgelanda IF ställde ut mot seriefavoriten IF Viken hemma på Högalid.

Färgelanda IF–IF Viken 0–3. Division 4 Bohuslän/Dal, 15 april 2023. Färgelandas Erik Stensson och Simon Andersson kämpar om boll med Vikens Osama Alali.
Färgelanda IF–IF Viken 0–3. Division 4 Bohuslän/Dal, 15 april 2023. Färgelandas Erik Stensson och Simon Andersson kämpar om boll med Vikens Osama Alali. Foto: Pontus Nordwall

Viken startade piggt och satte press på hemmalaget som började med ett lågt försvarsspel. Färgelanda kom in i matchen efter 15 minuters spel men kom inte till så många målchanser.

Gästerna skapade dock redan från start och ledningsmålet kom efter 23 minuters spel. Rasmus Facht fick tid att löpa in i straffområdet och kunde sätta dit bollen bakom Jesper Olofsson i Färgelandamålet. Kort efter ledningsmålet var Viken nära att utöka men Jesper Olofsson gjorde en mycket fin räddning. Gästerna var fortsatt nära 0–2 när de fortsatte att skapa fina målchanser men Jesper Olofsson höll Färgelanda kvar i matchen och de låg bara under med ett mål i paus.

Viken borde gjort fler mål sett till målchanserna men Jesper Olofsson storspelade.

Jesper Olofsson i Färgelandamålet höll laget kvar i matchen i första halvlek.
Jesper Olofsson i Färgelandamålet höll laget kvar i matchen i första halvlek.

Viken ökade på

Färgelanda började piggt i andra och var nära att få till ett riktigt bra läge. Efter 56 minuters spel borde det nog varit ytterligare ett mål för Viken men avslutet mot öppet mål gick över. Färgelanda kämpade på bra och hade efter 64 minuter en bra målchans men annars hade de svårt att komma till lägen och så klart saknades målskytten Johan Bäckström. Med nio minuter kvar att spela hängde inte Färgelanda med i en snabb omställning och 0–2 var ett faktum. Kort därefter kunde också Emil Lindqvist sätta dit Vikens tredje mål i öppen kasse och det blev slutresultatet.

Viken vann rättvist men Färgelanda kämpade på bra med tanke på att de saknade flera viktiga spelare och hade ett väldigt ungt lag på planen. Det är ju inte uiken de skall slå för att hänga kvar i serien.

Vikens Fredrik Nordström stormar framåt i banan med bollen. Bakom försöker Färgelandas lagkapten Henrik Dahl hänga med.
Vikens Fredrik Nordström stormar framåt i banan med bollen. Bakom försöker Färgelandas lagkapten Henrik Dahl hänga med. Foto: Pontus Nordwall

– Vi visste att det skulle bli tufft men kämpade på väldigt bra och låg rätt. Vi krigar på länge och som helhet är jag riktigt nöjd med insatsen. Väldigt imponerande av 16-årige ytterbacken Simon Andersson som gjorde det väldigt bra, säger Johan Niklasson.

I Viken var Rasmus Facht väldigt pigg och hans lag är obesegrat efter två spelade matcher. Färgelanda IF har startat med två raka förluster men får ta nya tag på lördag när Skärhamns IK kommer på besök.

Färgelandas Simon Andersson bryter boll när Vikens Emil Eldh hotar. 16-årigen gjorde en väldigt fin insats i matchen.
Färgelandas Simon Andersson bryter boll när Vikens Emil Eldh hotar. 16-årigen gjorde en väldigt fin insats i matchen. Foto: Pontus Nordwall
Matchfakta

Färgelanda IF – IF Viken 0–3 (0–1)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målskyttar: 0–1 Rasmus Facht (23), 0–2 Emil Eldh (81), 0–3 Emil Lindqvist (83),

Varningar, Färgelanda: Victor Andersson, Elias Gunberg

IF Viken: Nazmi Chihadeh, Adam Johannesson

Domare: Joakim Pettersson

Artikeltaggar

BohuslänDivision 4 Bohuslän-DalFärgelandaFärgelanda IFFotbollHögalidIF VikenJohan BäckströmJohan NiklassonRasmus FachtSkärhamns IK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.