Hoppa till huvudinnehållet

Efter stor dramatik – Edsbowlarna slipper kvala: ”Skönt”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Hon kanske inte ser så glad ut här, men det var hon efter helgens båda matcher. Edsbowlarna är kvar i division 2.
Hon kanske inte ser så glad ut här, men det var hon efter helgens båda matcher. Edsbowlarna är kvar i division 2. Foto: Pontus Nordwall

Edsbowlarna gjorde vad man skulle och besegrade Team Mariestad, men det var bara halva jobbet som skulle göras för att slippa negativt kval. Med hjälp av Dalslandsrivalen BK Håvås löste man till sist nytt kontrakt efter stor dramatik.

– Skönt att slippa kvala, konstaterar Alida Molander.

Edsbowlarna inledde säsongen starkt, men sedan har det gått trögt. Inför helgens helt avgörande matcher låg man under kvalstrecket, och för att klättra över det behövde man först slå Team Mariestad, vilket man gjorde ganska komfortabelt med 15–5. Laget steppade upp när det krävdes som mest och slog sin kanske högsta poängtotal på hela säsongen.

– Vi gjorde en bra match. Det var många som slog höga siffror och visade hög nivå. Kanske är det en av de högsta slagningarna den här säsongen, säger Alida Molander, som själv var tredje bäst med sina 888 poäng.

Men det var bara halva jobbet gjort. Nu behövde man också förlita sig på Dalslandsrivalen BK Håvås från Mellerud, som den här helgen snarare var en kollega.

Stor dramatik

Håvås började med att vinna första serien med 4–1, men gästerna vann den andra med samma siffror. Mariestad vann även tredje serien med 3–2, och då behövde Håvås vinna den sista, vilket man gjorde med 4–1. Efter stor dramatik stod det klart – Edsbowlarna spelar i division 2 även nästa säsong.

– Vi försökte hänga med i scoringen, men det är svårt med en hall med fyra banor att hänga med så vi räknade lite fel. Det är skönt att slippa kval, men vi hoppas att det blir bättre nästa säsong, säger Alida Molander.

Nu kan hon fokusera fullt ut på SM-slutspelet med X-Calibur som avgörs 12–14 maj.

Matchfakta

KS Edsbowlarna–Team Mariestad 15–5

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6631–6106

Bästa poäng, Edsbowlarna: Tor Öyvind Lunde 940, Simon Östberg 895, Alida Molander, 888

Bästa poäng, Mariestad: Daniel Berg 840, Johan Leijon 813, Patrik Ahlstrand 798

Artikeltaggar

Alida MolanderBK HåvåsBowlingMariestadMellerudPremiärerTeam Mariestad

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.