Hoppa till huvudinnehållet

Albin Sundström enda målskytt när Dals Långed föll

Publicerad:
Frändefors IF vann mot Dals Långeds IK
Frändefors IF vann mot Dals Långeds IK

Bortalaget Dals Långed fick se sig besegrat av Frändefors i söndagens första match i division 6 Dalsland herr i fotboll. 2-1 (2-1) slutade matchen.

– Efterlängtad premiär. Vi börjar väldigt bra första 20 och får in en mål efter ett fint anfall men tappar sedan lite fokus släpper in Frändefors i spelet. I andra halvlek tycker jag Frändefors rycker upp sej rejält och har bra press på oss men vi står ändå emot bra. Vi skapar tyvärr inte mycket i andra utan jagar mest boll. Alexander Liljeqvist i mål står för en riktigt bra insats och ger oss lite lugn i försvaret, kommenterade Dals Långeds tränare Jonas Halvorsson.

Segermålet för Frändefors stod Victor Mattsson för efter 41 minuter.

Dals Långed fick en bra start på matchen. Albin Sundström slog till, redan i nionde minuten.

Frändefors kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Viktor Jansson.

Frändefors tog också ledningen strax före halvtidsvilan, genom Victor Mattsson. Mattsson fullbordade därmed Frändefors vändning. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Frändefors med 2-1.

Dals Långed vann senast lagen möttes, 2010, med 4-0 på Frendevi IP.

Söndag 23 april 13.00 spelar Dals Långed hemma mot Tösse 2.

Artikeltaggar

Dals Långeds IKDivision 6 DalslandFotbollFrändefors IFSörbyvallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.