Hoppa till huvudinnehållet

Mellerud arrangerar ungdomsfestivaler på Stinsen

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Maja Fredriksson och Alice Jansson från Bengtsfors underhöll på UKM-festivalen på Karlbergsgymnasiet i Åmål förra året. Nu är det Melleruds tur.
Maja Fredriksson och Alice Jansson från Bengtsfors underhöll på UKM-festivalen på Karlbergsgymnasiet i Åmål förra året. Nu är det Melleruds tur. Foto: Karin Olsson

Under fredagen arrangeras en gemensam lokal UKM-festival för Dalsland på ungdomshuset Stinsen i Mellerud.

Ungdomar från stora delar av Dalsland arrangerar och deltar på festivalen. Under eftermiddagen pågår ett aktivitetsprogram och på kvällen blir det föreställning från scenen.

UKM (Ung kultur möts) är en organisation som genom kulturfestivaler runt om i landet låter kreativa kulturutövare i åldern 13 till 25 år visa sina färdigheter och uttrycka sig konstnärligt.

I och med pandemiåren blev det så att Åmål två gånger stod som värd för UKM:s digitala regionfestivaler i Västra Götaland med sändningar från Sagabiografen och Karlbergsteatern. 2022 var det så dags att ses på riktigt med Västra Götalands festivaldeltagare på plats i Karlbergsaulan.

Mellerud tar över

Mellerud tar nu över stafettpinnen och arrangerar först en lokal UKM-festival på fredagen och därefter regionfestivalen den 19–20 maj. I det arrangemanget ingår scenföreställning, utställning, workshoppar, aktiviteter och dessutom övernattning för deltagarna.

Arrangörsstaben utförs av en ledningsgrupp där ungdomar från Melleruds ungdomsfullmäktige ingår.

Artikeltaggar

DalslandFestivalerKarlbergsgymnasietMellerudNöje/KulturUKMUtställningarÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.