Hoppa till huvudinnehållet

Högsäters GF tog fin premiärpoäng mot tufft motstånd: ”Nöjd och stolt”

Publicerad:
Simon Hermansson är ny huvudtränare i Högsäters GF.
Simon Hermansson är ny huvudtränare i Högsäters GF. Foto: Johan Lindahl

Högsäters GF kom tillbaka från underläge två gånger om i blåsten mot erkänt tufft motstånd. En inkasserad premiärpoäng är man nöjda med.

– Jag är nöjd och stolt över grabbarna, säger tränaren Simon Hermansson.

Högsäters GF har haft en lite svajig försäsong med svara resultat och många skador. Men i premiären mot en dark horse till seriesegern, Henån-Gilleby, visade man styrka och hämtade upp underläge två gånger om för att slutligen ta med sig en poäng hem till Dalsland.

– Det kunde ha blivit alla tre poäng också. Det var en poäng med mersmak och det är vi nöjda med, säger tränaren Simon Hermansson.

Matchen på Tavlebordsvallen på Orust var en blåsig historia. I första halvlek hade hemmalaget medvind, vilket gav dem lite extra tryck i bollinnehavet, men det resulterade inte i så många chanser. I den andra hade HGF vinden i ryggen, och då började också målen rulla in.

Nickade in 1–0

Hemmalaget tog ledningen efter prick en timmes spel på nick genom Lukas Persson. Men gästerna svarade ganska omgående genom en tjusig frispark från nyförvärvet Jonas Lindwall Hedlund som gick över muren och in i mål nära krysset.

– En fantastisk frispark. Riktigt snyggt, menar tränare Hermansson.

Bara fem minuter efter det första målet kom det tredje som betydde 2–1 för hemmalaget, då Erik Olsson återgav ledningen till Henån-Gilleby. Ytterligare fem minuter senare kvitterade Högsäter igen, den här gången efter en lång utspark från Henrik Albinsson som susade över samtliga spelare fram till Patrick ”Putte” Hansson som kunde peta in 2–2, som trots chanser i slutet också blev slutresultatet.

– Det var två lag som verkligen kämpade. I slutet hade vi en del chanser, och det hade kunnat trilla in en boll. Jag är nöjd och stolt över grabbarna som hämtar upp underläge två gånger och framför allt inställningen de visade upp. En bra arbetsinsats, säger tränaren Simon Hermansson avslutningsvis.

På lördag tar man emot Åsebro IF på konstgräset i Färgelanda.

Matchfakta

Henån-Gilleby IF–Högsäters GF 2–2 (0–0)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målen: 1–0 Lukas Persson (60), 1–1 Jonas Lindwall Hedlund (63), 2–1 Erik Olsson (65), 2–2 Patrick Hansson (75)

Varningar, Henån-Gilleby: Oliver Clemens Maug, Oscar Samuelsson, Jonatan Samuelsson

Högsäter: Jonas Hansson

Domare: Benny Berndtsson

Publik: 69

Artikeltaggar

Åsebro IFBohuslänDalslandDivision 4 Bohuslän-DalErik OlssonFotbollHenrik AlbinssonHögsäterHögsäters GFNöje/KulturPremiärerSkådespelareVind

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.