Hoppa till huvudinnehållet

Sent mål räddade Ed från poängtapp mot nykomlingen: ”Skönt att göra två mål”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Farlig för Ed men Melker Paulssons nick går rakt på målvakten.
Farlig för Ed men Melker Paulssons nick går rakt på målvakten. Foto: Pontus Nordwall

Ed förde spelet i första halvlek hemma mot IFK Strömstad och ledde rättvist med 2–0. I andra halvlek tappade hemmalaget och gästerna tog sig tillbaka. Men i slutminuten kunde dock Ahmed Ziku Jaggwe sätta dit segermålet.

– Skönt att göra två mål och en bra start på serien för oss, säger Ziku Jaggwe.

Ed tog tag i taktpinnen direkt från start och ledningsmålet dröjde bara sex minuter. Karl Martinsson petade då in bollen vid första stolpen. Martinsson var för övrigt väldigt pigg på sin vänsterkant och när han satte fart hade Strömstadsspelarna svårt att hänga med.

Karl Martinsson var riktigt bra för Ed speciellt i den första halvleken.
Karl Martinsson var riktigt bra för Ed speciellt i den första halvleken. Foto: Pontus Nordwall

Gästerna hade inte särskilt mycket boll men var farliga när de fick lägen och hade bland annat ett skott precis utanför stolpen.

Ed gjorde en bra första halvlek och det fanns lägen där det kunde ha blivit fler mål men spelmässigt kunde det bli ännu bättre. Ett mål till skulle det dock bli innan domaren blåste för halvtidsvila. Med sju minuter kvar av första halvlek nickade Ahmed Ziku Jaggwe in 2–0 till Ed.

Strömstad hade inte skapat mycket i matchen men i andra halvek var det ett helt annat bortalag som kom ut till spel. Precis som i första halvlek dröjde det bara sex minuter innan första målet föll.

Jakob Skoglund Olsson hade sedan ett skott i utsidan stolpen för Ed men Strömstad hade nu tagit över matchen. I bortalagets andra målchans i halvleken kom också kvitteringen till 2–2. Strömstad var även väldigt nära att ta ledningen med 30 minuter kvar att spela men Filip Magnusson gjorde en viktig räddning. Strömstad kändes hetare men matchen såg ut att sluta 2–2 tills Ahmed Ziku Jaggwe satte dit segermålet med bara några minuter kvar att spela

Karl Martinsson gjorde ett mål för Ed och här i löpduell med Sipan Abdulaziz
Karl Martinsson gjorde ett mål för Ed och här i löpduell med Sipan Abdulaziz Foto: Pontus Nordwall

Det var mycket känslor i matchen där Strömstad ville ha en straff på slutet men domaren Erik Ahnström Helgstedt friade och han fick bland annat visa det gula kortet til Strömstadstränaren Aresh Rahmeti.

– Vi gör det bra i första men tappar tyvärr lite i andra. Vi saknar dock en del spelare som jag snart hoppas är tillbaka, säger Ahmed Ziku Jaggwe.

Ed skall vara nöjda med att laget fick med sig tre poäng men spelmässigt finns det en del att förbättra och när man möter tuffare motstånd än nykomlingen Strömstad räcker det inte att man spelar riktigt bra i bara en halvlek.

Eds tvåmålsskytt Ahmed Ziku Jaggwe.
Eds tvåmålsskytt Ahmed Ziku Jaggwe. Foto: Pontus Nordwall

Matchfakta

Eds FF – IFK Strömstad 3–2 (2–0)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målskyttar: 1–0 Karl Martinsson (6), 2–0 Ahmed Ziku Jaggwe (38), 2–1 Shiqipdon Beka (51), 2–2 Shiqipdon Beka (56), 3–2 Ahmed Ziku Jaggwe (89)

Varningar, Ed: Jakob Skoglund Olsson, Melker Paulsson,

Strömstad: Kristoffer Tingelholm, Sipan Abdulaziz, Pape Mayoro Niang, Aresh Rahmeti

Domare: Erik Ahnström Helgstedt

Eds FF siktar högt trots tunga avbräck: “Målsättningen är topp tre”

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollIFK Strömstad

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.