Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF siktar högt trots tunga avbräck: “Målsättningen är topp tre”

Publicerad:
Pontus Nordwall
redaktion@dalslanningen.se
Eds damlag har haft en tuff försäsong men tränaren Pär Johansson hoppas på en topplacering
Eds damlag har haft en tuff försäsong men tränaren Pär Johansson hoppas på en topplacering

Ed slutade förra säsongen på en tredje plats i division 3 Bohuslän/Dalsland men efter det har laget haft det tufft med skador och sjukdomar. Laget har också tappat en del spelare så det är ett yngre lag man ställer på benen i år.

– Medelåldern har sjunkit då vi har tappat en del rutin så det blir annorlunda och lite tuffare, säger tränaren Pär Johansson.

I höstas och nu under vintern har Ed haft otur med flera skador. Bland annat två korsbandsskador och viktiga lagkaptenen Julia Edqvist drog hälsenan vilket är ett stort avbräck för laget med hennes rutin och kvalité. Laget har dock många spelare i truppen som kan täcka upp dessa tapp.

– Två skadade är på väg tillbaka men några är borta hela säsongen. Med Julia får vi se om hon kommer tillbaka till hösten. Vi tappade också ett par spelare i höstats på grund av studier men har fyllt på underifrån. Samtidigt gör bland annat rutinerade Emma Olsson comeback men vi vet inte hur mycket hon kommer vara med, säger Pär Johansson.

Ni har haft många sjukdomar under försäsongen och inte spelat så många träningsmatcher, hur känns det inför säsongen?

– Trots alla sjukdomar har det känts bra. Vi hade ett träningsläger nyligen med 21 spelare och fick fyra bra träningspass. Lite svårt att veta var vi står men trots förlusten mot ett bra Viken gjorde vi det bra försvarsmässigt. Alva Olsson skall bli kul att följa då hon tagit stora steg i vinter, säger Pär Johansson.

Siktar mot toppen

Förra säsongen slutade Ed trea i en ojämn serie tio poäng efter de två topplagen och seriepremiären sker borta mot Lysekil/Stångenäs som Ed spelade oavgjort mot i båda matcherna förra säsongen.

– Det blir en tuff nöt att knäcka men vi hoppas på en bra start. Skall bli kul att få komma igång och målsättning är topp tre. Förra säsongen hade vi även ett flicklag som de i vårt U-lag skulle spela i men nu när vi inte har det så sliter det inte lika mycket på spelarna, säger Pär Johansson.

Nicolina Klenfeldt är taggad inför den nya säsongen.
Nicolina Klenfeldt är taggad inför den nya säsongen.

I truppen är man taggade inför fredagens seriepremiär och tror på en bra säsong.

– Det känns roligt att det drar igång och vi hade ett bra träningsläger som svetsade ihop gruppen. Vi har bra stämning i laget och kul tillsammans så jag tror på en bra säsong där alla kommer ge sitt bästa, säger Nicolina Klenfeldt.

Fakta

Eds FF 2023

Tränare: Pär Johansson

Lagkapten: Julia Edquist

Placering i fjol: Trea i division 3 Bohuslän/Dalsland

Målsättning: Topp 3

Nyförvärv: Flera uppflyttade juniorer, Emma Juhlin, Emma Olsson, Lovisa Blom (Alla comebacker), Agnes Arvidsson (IFK Strömstad)

Spelarförluster: Marion Gustavsson, Irma Wennerström, Frida Juhlin

Tränarens tips: Herrestads AIF med Bullarens GoIF som outsider

Artikeltaggar

Alva OlssonBohuslänDalslandEds FFEmma OlssonFotbollHerrestads AIFIFK StrömstadLysekilNyförvärvPär Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.