Hoppa till huvudinnehållet

Efter misshandeln på Torggatan: Båda misstänkta blir kvar i häktet – NFC dröjer

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Foto: Ove Rydh

Två Åmålsbor sitter häktade misstänkta för grov misshandel av en 65-årig funktionshindrad man. Mannen hittades blodig på Torggatan i centrala Åmål i början av mars.

Tingsrätten har förlängt häktningen i väntan på analyssvar från Nationellt forensiskt centrum, NFC.

Åklagaren hade begärt förlängd häktningstid för 40-åringen och 48-åringen som båda misstänks för grov misshandel eftersom analyssvaren dröjer från proverna av det blod som anträffats på brottsplatsen och på de misstänktas kläder.

Läs också

Männen har suttit häktade i fyra veckor med restriktioner som begränsar deras sociala kontakter och möjlighet till besök och kommunikation.

Båda de misstänkta Åmålsborna nekar till brott och hade inför häktningsförhandlingen begärt att släppas och att restriktionerna skulle lätta.

Stängda dörrar

Tingsrättsförhandlingen ägde rum bakom stängda dörrar. Tingsrättens beslut gick på åklagarens linje och häktningen och restriktionerna förlängs ytterligare två veckor. Männen är på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och bedömningen är fortfarande att det finns risk att de misstänkta kan undanröja bevis eller försvåra utredningen.

Åtal ska väckas senast den 19 april.

Det är bara tillåtet att förlänga två veckor i taget, sedan krävs ny förhandling, men åklagaren har redan aviserat att det är troligt att det kommer att krävas ytterligare förlängning innan åtal kan väckas eftersom han ännu inte ens fått ett preliminärt besked från NFC om när analyssvaren kan tänkas komma.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHäktningarMisshandelNFCTorggatanÅklagareÅmålÅtal

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.