Hoppa till huvudinnehållet

Dagarna före premiären – Färgelanda IF gör klart med nyförvärv

Publicerad:
Huvudtränare Johan Niklasson (höger) och spelande assisterande tränaren Henrik Dahl välkomnar nyförvärvet Filip Olofsson.
Huvudtränare Johan Niklasson (höger) och spelande assisterande tränaren Henrik Dahl välkomnar nyförvärvet Filip Olofsson. Foto: Färgelanda IF

Bara dagar före seriepremiären presenterar Färgelanda IF ett nyförvärv. Det är 18-årige ytterbacken Filip Olofsson som ansluter från Svarteborgs FK.

– Han har en av seriens bästa vänsterfötter, säger Mikael Stensson i föreningens fotbollsutskott.

Filip Olofsson har Hedekas IF som moderklubb och likt nye mittbacken Elias Gunberg har han spelat ungdomsfotboll i Färgelanda IF. Han kommer, precis som Elias Gunberg, från Svarteborgs FK.

Kvicke anfallaren tillbaka i moderklubben: ”Här jag hör hemma”Skadade talangen tvingas se på från sidan: ”Det suger”Färgelanda IF är en uppnosig nykomling: ”Fokuserar på oss”Här är allt om lagen i division 4

– För mig har det funnits i tankarna i många år att få både Filip och Elias till FIF som seniorspelare. Nu när måna i denna åldersgrupp tagit klivet in i vårt A-lag är läget perfekt. Filip låg i toppen på vår önskelista när platsen i division 4 var säkrad, säger Mikael Stensson i fotbollsutskottet.

En elitsatsning på hockey och skola i Göteborg gjorde det lite svårare att lösa och det är lite oklart i vilken utsträckning han kommer att vara tillgänglig för spel.

18-åringen är mittfältare i grunden men i Färgelanda IF kommer han att användas som ytterback.

– Filip är en klok spelare som är väldigt mogen i sitt spel. All hockeyträning har gjort att han byggt på sig en väldigt bra grundfysik. Han kommer med säkerhet att tillföra en av seriens absolut bästa vänsterfötter, säger Mikael Stensson.

Filip Olofsson blir föreningens fjärde nyförvärv efter Filip Fransson, Ahmed Mohammed, Elias Gunberg.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalFärgelanda IFFilipstads IFFotbollGöteborgHedekasJohan NiklassonNyförvärvSvarteborgs FK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.