Hoppa till huvudinnehållet

Skadade talangen tvingas se på från sidan: ”Det suger”

Publicerad:
Färgelanda IF tränar inför premiären i division 4 Bohuslän/Dal mot Ödsmåls IK. Douglas Aronsson tittar på i väntan på operation.
Färgelanda IF tränar inför premiären i division 4 Bohuslän/Dal mot Ödsmåls IK. Douglas Aronsson tittar på i väntan på operation. Foto: Johan Lindahl

Douglas Aronsson, 17, tog chansen i sin första säsong i seniorfotbollen och var den som spelade flest minuter av alla när Färgelanda IF vann division 5 förra året. Men 2023 inleddes med mardrömmen – att slita av korsbandet. Nu tvingas han se på från sidan under troligtvis hela säsongen.

– Det suger. Jag saknar det redan, säger han.

Douglas Aronsson hade lite av ett genombrott i Färgelanda IF förra säsongen. Den då 17-årige vänsterbacken fick chansen i premiären och spelade sen samtliga matcher när laget vann division 5 komfortabelt. Fem mål blev det dessutom.

– Det var min första säsong i A-laget, så jag hade väldigt kul. Och så vann vi också, nästan obesegrade. Det kunde inte ha varit bättre, säger han.

Men istället för att fortsätta på den inslagna vägen den här säsongen slet han av korsbandet i DM-matchen mot Högsäter i mitten av februari.

– Jag landade fel. Det var den värsta smärtan jag varit med om, det gjorde ont nästan direkt när det hände. Jag visste inte vad det var, men jag förstod nästan direkt att det var något allvarligt, säger han.

Väntar på operation

Senare konstaterades det som tränare Johan Niklasson hade befarat, men bett till gud att det inte skulle vara – ett avslitet korsband. Nu väntar Douglas Aronsson på operation som planeras bli av i slutet av april.

– Jag har ingen större smärta just nu. Men om jag böjer det finns det en viss gräns som jag inte ska passera, säger han.

När laget nu förbereder sig för en ny säsong, med premiären bara några få dagar bort, står Douglas Aronsson vid sidan av och ser avundsjukt på.

– Det suger. Jag saknar det redan. Man är riktigt sugen på att spela nu, säger han.

Hur tror du det går för laget, trots att du inte är med?

– Väldigt svårt att säga. Men, man kan inte göra annat än att hoppas. Vi ska satsa på att hänga kvar iallafall, säger han.

Vad har du för egna mål med fotbollen?

– Jag vill självklart ta mig uppåt, men jag har inga mål så. Jag spelar mest för att det är roligt och så får vi se vart det tar mig, säger han.

Artikeltaggar

BohuslänFärgelanda IFFotbollGudHögsäterJohan NiklassonÖdsmåls IKPremiärer

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.